Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την πρόταση του πρώτου για την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας».

«Είναι χρέος μας, σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, να σταθούμε δίπλα στον Έλληνα αγρότη, να πιέσουμε συντονισμένα, σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να σταματήσει η απαξίωση των αγροτικών μας προϊόντων και να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προώθηση τους στις αγορές του εξωτερικού.

Εάν δεν υπάρξει αύριο για την ελληνική γεωργία, δεν θα υπάρξει αύριο για την ελληνική περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες προκλήσεις και να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας» που προτείνετε», λέει ο κ. Ψωμιάδης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον κ. Σκανδαλίδη να γνωστοποιηθεί ο υπεύθυνος από την πλευρά του υπουργείου που θα συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας για την υλοποίηση της πρότασης.