«Σαφέστατα προβληματίζει τον πρωθυπουργό το θέμα της ακρίβειας. Περιμένω περισσότερους ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού» ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Όπως είπε, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας η κυβέρνηση επιδιώξει την αύξηση του εισοδήματος, τη λήψη στοχευμένων μέτρων για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και τους συνεχείς ελέγχους στις επιχειρήσεις και τους προμηθευτές. «Όσο συνεχίζεται η αισχροκέρδεια, θα συνεχίζονται και τα πρόστιμα» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει τον κατάλογο με τα υπερτιμημένα προϊόντα και προσπαθούν να συνδυαστούν οι τιμές. Στις εταιρείες που έχουν επιβληθεί πρόστιμα, βλέπουμε μείωση τιμών».

Σχετικά με την επιταγή ακρίβειας, είπε ότι «μελετάμε να δούμε τι θα περισσέψει στο τέλος του χρόνου», αρνούμενος να κάνει προαναγγελίες. «Έχετε δει ότι, μέχρι σήμερα ό,τι περισσεύει δίνεται» ήταν τα λόγια του. Τόνισε επιπλέον πως, «είχαμε φέτος μια πολύ δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλία, κατευθύνθηκαν εκεί πάρα πολλά χρήματα». Για την ενέργεια και απαντώντας στο ερώτημα του αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, είπε ότι, «ανακοίνωσε τα μέτρα για το ρεύμα την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σκυλακάκης».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο κ. Τσιόδρας τη χαρακτήρισε «ανησυχητική» και αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα καθώς επίσης και στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει σχετικά για την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ υπογράμμισε τη δυσκολία πρόσβασης της όποιας βοήθειας εκεί.

«Η Ελλάδα έστειλε χθες ένα C-130, όμως την ίδια ώρα, η πρόσβαση από θαλάσσης στη Γάζα είναι σχεδόν αδύνατη, για τον λόγο του ότι, δεν υπάρχουν υποδομές λιμανιού για την προσέγγιση πλοίου. Δεν θεωρείται λελογισμένη αντίδραση αυτό που βλέπουμε στη Γάζα», είπε. Και πρόσθεσε: «Η Χαμάς χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους άμαχους, όμως αυτό δεν δίνει στο Ισραήλ το δικαίωμα να βομβαρδίσει σχολεία και νοσοκομεία».