Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ΤΑΖ αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας με τον σύντροφό του», τον Tyler McBeth. Το άρθρο του γερμανικού εντύπου στον 35χρονο υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει τίτλο «το ηλιοκαμένο αγόρι από τις ΗΠΑ». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί με τον σύντροφό του, μέσω παρένθετης μητέρας. «Με στενοχωρεί που μπορούμε να κάνουμε παιδιά στην Αμερική που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα» ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, γράφει η TAZ του Βερολίνου, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την καταμέτρηση του 98% των ψήφων, το 45,04% των μελών του κόμματος ψήφισαν τον Κασσελάκη με την πρώην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου να λαμβάνει ποσοστό 36,2%. Ακολούθησαν με μεγάλη απόσταση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με ποσοστό 8,78%, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με 8,7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,29%. Οι εκλογές ήταν απαραίτητες, αφού ο προηγούμενος αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κακή απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα τέλος Ιουνίου. Οι πρώτες αντιδράσεις από τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνουν μία σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. 

Το απόσπασμα της γερμανικής TAZ για την απόκτηση παιδιού

Ο κ. Κασελάκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με “τις πιο προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των ατόμων με αναπηρία, καθώς και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει «πρότυπο για την ενσωμάτωση και την ισότητα σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης. Ο ίδιος ζει σε σύμφωνο συμβίωσης που σχηματίστηκε στις ΗΠΑ με έναν άνδρα, τον νοσηλευτή Tάιλερ Μάκμπεθ. Το ζευγάρι σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. «Με λυπεί το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε παιδιά στην Αμερική που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα», δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία.

«Το πρώτο βήμα θα ήταν η απομάκρυνση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη»

Όμως, η βασική του προτεραιότητα, είπε ο Κασσελάκης στην TAZ, είναι «η χώρα μας να λειτουργεί δημοκρατικά. Αυτό δεν συμβαίνει. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη κάθαρση από τα κάτω προς τα πάνω. Από παντού. Γι’ αυτό χρειάζεται γερό στομάχι και πρέπει να χαλάσεις το παιχνίδι για πολλούς. Είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό» είπε και πρόσθεσε πως: «Το πρώτο βήμα θα ήταν η απομάκρυνση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».