Το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (21/9) η σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη. «Είμαστε ένα βήμα παραπέρα μετά το Βίλνιους» τόνισε.

«Προέχει να διατηρηθεί η ηρεμία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 και όπως ανέφερε, στόχος είναι μια κανονικότητα και μια κανονικοποίηση των σχέσεων, σε επαφές σε όλα τα επίπεδα, και σε συνεργασία, όπου υπάρχουν πεδία συνεργασίας.

Η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώθηκε η θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δυο χωρών και η βούληση και των δυο να διατηρηθεί αυτή η ατμόσφαιρα και να επαναβεβαιωθεί ο οδικός χάρτης.

Υπογράμμισε δε ακόμη πως ο πρωθυπουργός στην σημερινή ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα εστιάσει στην κλιματική κρίση που είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλες τις χώρες της Μεσογείου, κάτι που φάνηκε με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό το καλοκαίρι.