Στην αντεπίθεση περνά η Έφη Αχτσιόγλου καταθέτοντας εξώδικη διαμαρτυρία κατά της ιστοσελίδας 1voice.gr (που διατηρεί και οικονομικοπολιτική εφημερίδα με ανάλογο όνομα) μετά την ανάρτηση κειμένου που τη φέρει να είχε στείλει γραπτό μήνυμα SMS στον Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα των εθνικών εκλογών ζητώντας του να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πρώην υπουργός καλεί τον συντάκτη και τη διεύθυνση του ιστότοπου εντός πέντε ωρών από την επίδοση του εξώδικου να επανορθώσει αποκαθιστώντας την αλήθεια, ήτοι ότι ουδέποτε πίεσα τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ουδέποτε του απέστειλα SMS ή οιοδήποτε άλλο μήνυμα με σχετικό περιεχόμενο». Σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Η κ. Αχτσιόγλου θεωρεί ότι τέτοιου είδους ψευδείς κατά τους ισχυρισμούς της πληροφορίες, δημοσιεύονται αυτή την περίοδο και ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχοντας διττό στόχο «που συνίστατο στην απαξίωση της προσωπικότητάς μου και της πολιτικής μου διαδρομής καθώς και την παραπλάνηση των μελών και των ψηφοφόρων μας». Σύμφωνα με την ίδια «αυτό που θριαμβευτικά «αποκαλύπτεται» είναι ψευδές και κατασκευασμένο για να με παρουσιάσει ως υπονομεύτρια του πρώην Πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα τον οποίο επίσης επιχειρείτε να απαξιώσετε πολιτικά, αφού τον εμφανίζετε ως άβουλο και ετεροκατευθυνόμενο. Μέχρι στιγμής η ιστοσελίδα παραμένει πάντως στον ισχυρισμό της ότι υπάρχει το συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα.

Η κ. Αχτσιόγλου έχει αποφασίσει να μην αφήνει αναπάντητες τις κατηγορίες εναντίον της και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να δημιουργήσει ολόκληρο βίντεο προκειμένου να εξηγήσει ότι ποτέ δεν υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα και πως θα πρέπει «να σταματήσει αυτή η αθλιότητα» που διακινείται από το στρατόπεδο του αντιπάλου της. Σε προσωπικό τόνο, δήλωσε πως «από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική σκηνή καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άνδρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είναι μια ερωτική σχέση που με οδήγησε σε θέση ευθύνης». Κατά την ίδια «οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ. Και μάλιστα μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά μέσα άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ!». Μάλιστα κάλεσε και τον κ. Κασσελάκη, «που έχει υποστεί κι αυτός ανοίκειες επιθέσεις στις οποίες από την πρώτη στιγμή, δημόσια, έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα».

Δείτε ΕΔΩ το εξώδικο της Έφης Αχτσιόγλου προς την ιστοσελίδα 1voice.gr