Για τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε το πρωί της Δευτέρας (18/9) το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας. Σχολιάζοντας ότι «έφερε τα 146.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη» ξεκαθάρισε πως είναι «άκυρα τα σενάρια διάσπασης του κόμματος».

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε πώς «η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, όπου θα οδηγηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21%, της Έφης Αχτσιόγλου».

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην αναγκαία πορεία μετασχηματισμού μετά το 2019, την οποία είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο βράδυ των εκλογών και είναι κάτι το οποίο έστω και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται και το εκπροσωπεί καλύτερα ο κ. Κασσελάκης» σημείωσε ο κ. Γιώργος Τσίπρας

«Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κοντά σε αυτό που ήθελε και ο κόσμος όπως εκφράστηκε χθες. Θέλει έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκφράστηκε καθαρά και στις δύο βουλευτικές εκλογές με αρνητικό τρόπο» δήλωσε.

«Χθες στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με έναν θετικό τρόπο με τη μεγάλη νίκη ενός ανθρώπου που εμφανίστηκε στην κούρσα πριν περίπου έναν μήνα» επεσήμανε και ανέφερε πως «τελευταίους μήνες γνώρισα τον Στέφανο Κασσελάκη, πριν εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο δεν τον γνώριζα ούτε εγώ».

Όπως υποστήριξε, για τον Στέφανο Κασσελάκη που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21%, της Έφης Αχτσιόγλου έχει εκφράσει έναν πολιτικό λόγο. Δεν είναι απλά ένα πρόσωπο και μια εικόνα. Υπάρχουν στελέχη γύρω του.

Στο ερώτημα εάν ο πολιτικός λόγος που εκφράζει ο κ. Κασσελάκης ταιριάζει με την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως: «Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς με βρίσκει σύμφωνο και αυτό εκφράζεται καλύτερα και περισσότερο από αυτή την πλευρά. Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να ξαναυπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι και πάλι κάτι που με εκφράζει καλύτερα».

«Δεν με ενδιαφέρει μια συντεταγμένη ενωμένη πορεία προς το 5%, την στιγμή που μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν και σε αυτή την πορεία συντάσσομαι» υπογράμμισε.

«Δεν έχουν λήξει καν οι εκλογές αλλά και όταν λήξουν πάλι είναι άκυρο να συζητάμε για διασπάσεις»

Στο κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αρχηγό που είναι εκτός κοινοβουλίου ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως «είναι ένα πρόβλημα αυτό αλλά θα λυθεί με κάποιο τρόπο. Δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή».

Άκυρη εκτίμησε πως είναι «οποιαδήποτε κουβέντα για διασπάσεις αυτή τη στιγμή. Δεν έχουν λήξει καν οι εκλογές αλλά και όταν λήξουν πάλι είναι άκυρο να συζητάμε για διασπάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό να συζητάμε είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματιστεί σε ένα κόμμα που έχει ανάγκη ο κόσμος που ψήφισε αλλά και όλοι εκείνοι που στηρίζουν ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και σε αυτή την πορεία όσο πιο ενωμένοι πάμε τόσο το καλύτερο».

Σχολιάζοντας την χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα διευκρίνισε πως σημαίνει απλώς ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόν» και χαρακτήρισε υποτιμητικό για τον ίδιο να θεωρηθεί πως η στήριξή του ίδιου στον Στέφανο Κασσελάκη σημαίνει και στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, λόγω της συγγένειάς του με τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.«Έχει κρατήσει μια συγκεκριμένη στάση πολιτική ο Αλέξης και με την εκλογική διαδικασία και πιο πριν. Δεν έχει παρέμβει. Από εκεί και πέρα είναι παρόν. Δεν έχει φύγει από την πολιτική ζωή ο Αλέξης»