Η Γερμανία επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της, νίκησε σε ρυθμό ρελαντί 4-2 την Εθνική που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι και πέρασε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, όπου θα υποδεχθεί τον νικητή της συνάντησης Αγγλία – Ιταλία.

Η δύναμη λοιπόν νίκησε το συναίσθημα, η ελληνική ομάδα όμως, πέρα από την ανωτερότητα του αντιπάλου, θα πρέπει να δει και τον δικό της, υπερβολικό από ένα σημείο και μετά φόβο.

Η Εθνική κλείστηκε με δύο ζώνες άμυνας μέσα και έξω από την περιοχή του Σηφάκη στο πρώτο μέρος. Σε ένα διάστημα στο οποίο ναι μεν προσπάθησε, όμως ήταν μετριότατη.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, μπορεί αμυντικά να τα κατάφερε εν μέρει, όμως δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να βρει ρυθμό, να κρατήσει την μπάλα, να αλλάξει δύο – τρεις πάσες, να βγει σε κάποια αντεπίθεση.

Όπως και να έχει όμως, το ταξίδι μέχρι την προημιτελική φάση του Euro ήταν όμορφο για την εθνική ομάδα. Η Γερμανία όμως αποδείχθηκε πολύ πιο σκληρό καρύδι από ό,τι η Γαλλία το 2004 και έτσι η Ελλάδα αποχαιρέτησε τα γήπεδα της Πολωνίας.