«Ο Τσίπρας στοιχηματίζει ότι μπορεί να τα έχει όλα», σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg που φιλοξενεί συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας, αναφέρει το πρακτορείο, τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι θα εφαρμόσουν τακτικές εκβιασμού και θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση, καθώς όπως λέει αυτό θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη.

Όπως όμως σχολιάζει το πρακτορείο, «ο Αλέξης Τσίπρας στοιχηματίζει ότι μπορεί να τα έχει όλα. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος ότι θα δώσει τέλος στη λιτότητα ενώ την ίδια στιγμή θα συνεχίσει να ρέει και η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Απαντώντας πάντως ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα για το εάν έχει έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε Ευρωπαίο αξιωματούχο απαντά: «Η θέση μας δεν βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις ή σε κάποιες επιβεβαιώσεις από πολιτικούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στην Ελλάδα «έχουμε άδεια ταμεία, δημόσια ταμεία, χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία και ένα τραπεζικό σύστημα που κρέμεται από μια κλωστή. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης».

Δείτε το βίντεο