Λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της πιο σημαντικής εκλογικής αναμέτρησης μετά τη μεταπολίτευση με την ρευστότητα αποτελεί την επικρατέστερη «τάση» της κάλπης ας δούμε τι λένε τα άστρα για τους πολιτικούς αρχηγούς την ημέρα των εκλογών.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπουν τα άστρα για τους: Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Αλέξη Τσίπρα, Φώτη Κουβέλη, Αλέκα Παπαρήγα, Γιώργο Καρατζαφέρη, Πάνο Καμμένο και Νίκο Μιχαλολιάκο…

Αντώνης Σαμαράς
Οι πρώτες μέρες του μήνα θα είναι αρκετά δύσκολες για τον Δίδυμο Αντώνη Σαμαρά και θα χρειαστεί να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα, για να προλάβει πιθανές ανατροπές στα σχέδιά του ή και ανεπιθύμητες εξελίξεις στον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική του επικοινωνία.

Το πλανητικό σκηνικό δημιουργεί συνθήκες σκοτσέζικου ντους καθώς τα γεγονότα θα κάνουν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τη μία στιγμή να ενθουσιάζεται και την άλλη να εκνευρίζεται με τις ανατροπές και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει.

Ο κυβερνήτης Ερμής αποχώρησε από το ζώδιό των Διδύμων στις 7 του μήνα και επισκέπτεται το ζώδιο του Καρκίνου, γεγονός που δημιουργεί νεύρα και άγχος. Απ’ την άλλη, ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων από τις 11 Ιουνίου και μετά, οπότε δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να σκεφτεί ώριμα τις καταστάσεις και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

Εξάλλου, ο Πλούτωνας στον οίκο της επικοινωνίας προικίζει τον κ. Σαμαρά με την ικανότητα να έχει απήχηση στις μάζες, αλλά και να αντιλαμβάνεται τις τάσεις του κόσμου. Αυτό το χάρισμα θα φανεί και στο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών.

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο Ιούνιος είναι ιδιαίτερα προκλητικός για τον Αιγόκερω Ευάγγελο Βενιζέλο. Ωστόσο με προσεχτικά μελετημένες κινήσεις θα καταφέρει να ξεγλιστρήσει εύκολα και γρήγορα από διάφορες κακοτοπιές που θα εμφανιστούν, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

O πλανήτης της επικοινωνίας Ερμής, από τις 7 μέχρι τις 26 του μήνα βρίσκεται στον Καρκίνο και θα δημιουργήσει στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ την επιθυμία να αναθερμάνει κάποιες σχέσεις ή ακόμα και να προχωρήσει σε συνεργασίες που τον ωφελούν. Άλλωστε, έχοντας τον Άρη στον οίκο του, είναι εξοικειωμένος στο να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη αλλά και αποστάτες ακόμα, αποφεύγοντας με επιτυχία την προδοσία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα.

Απ’ την άλλη, η Νέα Σελήνη, στις 19 του μήνα στους Διδύμους χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να οδηγήσει σε απερίσκεπτες αποφάσεις και ενέργειες εν βρασμώ ψυχής. Εκεί θα παίξουν κρίσιμο ρόλο οι συμβουλές που θα δεχτεί από άτομα του περιβάλλοντός του και κατά πόσο θα τις ακολουθήσει, παραβλέποντας τις αυθόρμητες αντιδράσεις του που μπορεί να έχουν ως συνέπεια την οριστική ρήξη όχι μόνο με εσωκομματικά στελέχη αλλά κυρίως με τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του κόμματος.



Αλέξης Τσίπρας
Ο Λέων Αλέξης Τσίπρας είναι γεννημένος για να δημιουργεί οράματα, να συνεπαίρνει με τα λόγια του και να δημιουργεί μεγάλες συμπάθειες αλλά και μεγάλες αντιπάθειες. Διαθέτει τον μαχητικό πλανήτη Άρη στον τομέα των οικονομικών του και γι’ αυτό δεν φοβάται να πάρει οικονομικά ή επενδυτικά ρίσκα. Επίσης δεν πτοείται από συνεργασίες ετών θεωρώντας πως όταν δεν τον ευνοούν πρέπει να τις κόψει άμεσα.

Ωστόσο, το πρώτο δεκαήμερο του μήνα δεν είναι η ιδανική περίοδος για να κάνει δημόσιες συζητήσεις ή να πάρει καθοριστικές αποφάσεις. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αποδείξει πως εννοεί ό,τι λέει και οι πράξεις είναι αυτές που θα κρίνουν την πολιτική του φερεγγυότητα. Πάντως, ο Δίας στο ζώδιο των Διδύμων, από τις 11 Ιουνίου και μετά δημιουργεί αναβρασμό γύρω του και θα οδηγήσει σε ξεκαθάρισμα όσες καταστάσεις είναι αμφίβολες.

Ο Ερμής από τις 26 του Ιουνίου και μετά στο του Λέοντα, αλλά και η Αφροδίτη ακριβώς την επόμενη ημέρα στους Διδύμους, θα ευνοήσει την τακτοποίηση των θεμάτων που είναι άλυτα και πιθανώς να οδηγήσουν σε μια σταθερή πορεία προς την επιτυχία τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.



Φώτης Κουβέλης
Ο Παρθένος κ. Κουβέλης, έχει τον Ερμή, κυβερνήτη του ζωδίου του, επίσης στην Παρθένο. Ένας συνδυασμός που του δίνει ισορροπία, τον κάνει προσγειωμένο και του χαρίζει εξαιρετική ευφυία και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να φωνάζει και να δημιουργεί εντάσεις.

Ο κυβερνήτης Ερμής, που κινείται στον Καρκίνο από τις 7 έως τις 26 του μήνα, θα επηρεάσει έντονα τον τομέα της επικοινωνίας καθώς θα υπάρξουν ξαφνικές ειδήσεις, απρόοπτες αναβολές αλλά και διαφωνίες μέσα στο ίδιο του το κόμμα που θα προκαλέσουν ένταση και πολλά νεύρα. Η ανάγκη για ανάληψη ευθύνης που διακρίνει τον κ. Κουβέλη θα του δημιουργήσει ένα έντονο βάρος και θα τον βγάλει από τη συνηθισμένη χαμηλών τόνων εικόνα του.

Ωστόσο, το πλανητικό σκηνικό προς το τέλος του μήνα θα φέρει μια αισιόδοξη διάθεση και μπορεί να οδηγήσει και σε μια πολιτική λύση που μέχρι τώρα δεν έχει προταθεί. Αν ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ αποφύγει τις σπασμωδικές αντιδράσεις και μείνει πιστός στις αξίες του, χωρίς να παρασυρθεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα μπορέσει να δώσει ίσως ακόμα και τη λύση στο αδιέξοδο των εκλογών.



Αλέκα Παπαρήγα
Δεν είναι απλώς Σκορπιός η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά έχει και τον Ερμή στον Τοξότη, κάτι που την κάνει ιδεαλίστρια και ριζοσπαστική, με συμπόνια για κάθε άνθρωπο σε ανάγκη. Αυτή η στάση της μετατρέπεται σε πολιτική δράση και μάλιστα άμεμπτη και σταθερή, που δε αλλάζει παρά τα όσα της καταλογίζουν.

Ο Ιούνιος πάντως, ξεκινά με μεγάλο δυναμισμό, αλλά και με μαχητική διάθεση, που κάποιες φορές καταλήγει σε εκνευρισμό και θα την κάνει να έρθει σε ρήξη με όλους και για όλα. Δεν θα είναι εντελώς παράλογη αυτή η στάση αφού μέσα στο άμεσο περιβάλλον της θα δημιουργηθούν προβλήματα που θα φέρουν σε ανισορροπία σχέσεις με στενούς συνεργάτες.

Ωστόσο, από τις 11 του μήνα και μετά, που ο Δίας ξεκινά την πορεία του στους Διδύμους, η πορεία της κ. Παπαρήγα είναι πιο σταθερή, αν και το προεκλογικό άγχος και η ένταση στην καθημερινότητά της, ίσως να την οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές. Πάντως με τον Ερμή να κινείται στον Καρκίνο, από τις 7 μέχρι τις 26 του μήνα, δίνονται όλες οι ευκαιρίες να τακτοποιήσει υποθέσεις, προβληματικές αλλά και να πάρει ικανοποίηση από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πολιτική του κόμματός της.



Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, Λιοντάρι με Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή, Κρόνο και Πλούτωνα στον Λέοντα είναι ένα άτομο με φανερές ηγετικές διαθέσεις και σαρωτικό λόγο. Μια πληθωρική προσωπικότητα για την οποία η εξουσία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει.

Η τόσο έντονη επίδραση του Λέοντα έχει σαν αποτέλεσμα έναν άνθρωπο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και αρκετά συντηρητικές πολιτικές ιδέες. Η επιτυχία του στις εκλογές του Ιουνίου θα εξαρτηθεί από την απόφασή του να υποχωρήσει σε κάποιες αυταρχικές στάσεις που τον χαρακτηρίζουν και από τη διάθεσή του να φανεί ικανός να κάνει συνεργασίες και να ακούσει κάποιους ανθρώπους από το περιβάλλον του.

Άλλωστε, ο Άρης στο ζώδιο της Παρθένου ευνοεί τις συνεργασίες και τις παρασκηνιακές ή και προσκηνιακές συζητήσεις που μπορεί να τον οδηγήσουν σε ένα καλύτερο ποσοστό σε αυτές τις εκλογές. Πάντως η Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 19 Ιουνίου θα δημιουργήσει αρκετές αναταράξεις στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και μόνο με μεγάλη ψυχραιμία και υπομονή θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν.

Πάνος Καμμένος
Ο Ιούνιος είναι ένας κρίσιμος μήνας για τον Ταύρο Πάνο Καμμένο, αφού ο Δίας αποχώρησε από το ζώδιό του στις 11 του μήνα αφήνοντας κάποια ευνοϊκά στοιχεία, αλλά και μεγάλες απώλειες στο πέρασμά του. Μέχρι τις 19 του μήνα, που θα πραγματοποιηθεί η Νέα Σελήνη στους Διδύμους, θα χρειαστεί ιδιαίτερη ψυχραιμία στα λόγια και τις πράξεις του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να αποφύγει τις ρήξεις με συνεργάτες.

Πάντως, είναι πολύ πιθανό στα μέσα του μήνα να κάνει κινήσεις δραστικές που έχουν να κάνουν με το τέλος σχέσεων και την αρχή νέων. Στο αν θα του βγουν σε καλό αυτά τα νέα ξεκινήματα παίζει σημαντικό ρόλο η γενέθλια σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης στον Ταύρο με την παρουσία του Δία στους Διδύμους. Μια συγκυρία που δημιουργεί καλοτυχία και φέρνει αίσια αποτελέσματα σε περιπτώσεις ρίσκου.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος με το Δία στον τομέα των χρημάτων έχει την ικανότητα να δημιουργεί έσοδα και να παίρνει αποδόσεις από τις επενδύσεις του ακόμα κι αν αυτές έχουν πολιτική χροιά. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα οι πλανήτες θα τον ανταμείψουν με χαλαρότητα και ηρεμία αφού η Αφροδίτη επιστρέφει σε κανονική πορεία στους Διδύμους και χαρίζει όλη της την εύνοια για ξεκούραση.



Νίκος Μιχαλολιάκος
Τυχαίο ή όχι, ο κ. Μιχαλολιάκος ανήκει στο ακραίο ζώδιο του Σκορπιού όπως και η Αλέκα Παπαρήγα. Οι πρώτες μέρες του Ιουνίου είναι αρκετά δύσκολες αφού η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη δεν περνά έτσι απλά, αλλά δημιουργεί εντάσεις και προστριβές.

Από τις 11 του μήνα άρχισε η πορεία του Δία στους Διδύμους και αυτό έφερε άγχος και ένταση αλλά ο κ. Μιχαλολιάκος ακόμα και την πιο αγχώδη του ομιλία μπορεί να την μετατρέψει σε λαϊκή ρητορεία αφού ο γενέθλιος πλανήτης Πλούτωνας βρίσκεται και στον τομέα της δημόσιας εικόνας του, οπότε θα καταφέρει να προβάλλει με τις πολιτικές του θέσεις και να αγγίξει το πλήθος ακόμα και μέσα σε μια αγωνιώδη κατάσταση. Άλλωστε, ο Ερμής στον Τοξότη τον κάνει εύστροφο και φιλομαθή, ενώ ο Άρης στον Αιγόκερω του δίνει το θάρρος να πολεμήσει για τις ιδέες του μέχρι τελικής πτώσεως.

Η ημερομηνία των εκλογών θα βρει τον κ. Μιχαλολιάκο με τον Ερμή να κινείται στον Καρκίνο, οπότε θα του δοθούν πολλές ευκαιρίες να τακτοποιήσει υποθέσεις που θα πέσουν στα χέρια του και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Στο τέλος του μήνα έρχεται ηρεμία και χαλάρωση για τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής. Αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα μετά από μια σημαντική μάχη;