Καρπούς αποδίδει σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς τις κεντροδεξιές δυνάμεις καθώς συσπειρώνει τη μέχρι χθες διασπασμένη βάση της.

Στην πρόθεση ψήφου, η μάχη της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα είναι σκληρή καθώς τα δύο κόμματα εμφανίζουν άνοδο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τέσσερα που βρίσκονται σε πτωτική τροχιά.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ που δεν εμφανίζει καμία μεταβολή στο ποσοστό του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται ότι έχουν χάσει μισή μονάδα μέσα σε δέκα μέρες, μια ποσοστιαία μονάδα το ΚΚΕ και επίσης από μισή η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά.

Πτωτικοί και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που εμφανίζονται μακριά από το στοίχημα της εισόδου στη Βουλή, σταθερός αλλά σε μεγάλη απόσταση από το πολυπόθητο 3% ο ΛΑΟΣ, κλείνει το μάτι στο κοινοβούλιο η Δημιουργία Ξανά μετά τον πολιτικό γάμο με τη Δράση του Στέφανου Μάνου. Η συμφωνία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά είχε θετικό αντίκτυπο στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης (47%) και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους γαλάζιους ψηφοφόρους (76%).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και το ΠΑΣΟΚ με 14%.