Χωρίς εφορευτικές επιτροπές λειτουργεί το σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Ν. Ξάνθης ενώ σε πολλά από τα 223 εκλογικά κέντρα είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν μόνο με τους γραμματείς, είτε εμφανίστηκαν ένα με δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com.

«Η διαδικασία πρέπει να γίνει και με ένα και με δύο άτομα στην εφορευτική επιτροπή. Πολλά εκλογικά λειτουργούν μόνο με τον γραμματέα, αυτό ωστόσο δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά των δήμων και του Πρωτοδικείου» αναφέρει στο TharkiToday.com η κα Δεούδη, υπεύθυνη του εκλογικού γραφείου της Π.Ε. Ξάνθης.

Μέχρι στιγμής το 70-75% των εκλογικών κέντρων λειτουργεί κανονικά, ενώ όπως επισημαίνει πολλά εκλογικά κέντρα αμέλησαν να ενημερώσουν την Π.Ε. Ξάνθης για το εάν λειτουργούν κανονικά, με αποτέλεσμα το εκλογικό γραφείο να έρχεται σε επαφή μαζί τους ώστε να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν προβλήματα.

Όλοι οι δικαστικοί επιμελητές βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα με τους σάκους των ψηφοδελτίων.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη φέτος διεκδικούν την ψήφο των πολιτών 24 κόμματα, με 75 υποψήφιους, από τους οποίους οι 24 είναι γυναίκες και οι 13 προέρχονται από τη μειονότητα.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, από τους 113.207 εγγεγραμμένους στα μητρώα της Ξάνθης, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 77.899, ενώ τότε συμμετείχαν στη διαδικασία 17 κόμματα.