Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Λαμία, παρά τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στις εκλογές 2012 υπάρχουν σε αστικά κέντρα, καθώς στα χωριά οι εφορευτικές επιτροπές συμπληρώθηκαν πολύ νωρίς.

Ορισμένα προβλήματα που σημειώθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους, αντιμετωπίστηκαν πολύ γρήγορα. Όπως διαπιστώθηκε, μέσα από τους εκλογικούς καταλόγους έλειπαν σελίδες με ονόματα στο 5ο εκλογικό τμήμα της Αμφίκλειας, ωστόσο το αρμόδιο τμήμα της αντιπεριφέρειας προώθησε νέους καταλόγους και εξελίσσεται κανονικά η εκλογική διαδικασία και στα 360 εκλογικά τμήματα.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το 25% των εκλογικών τμημάτων (86 τμήματα) της Φθιώτιδας έχουν εξοπλιστεί με κινητά τηλέφωνα από το υπουργείο Εσωτερικών και θα μεταδώσουν απευθείας το αποτέλεσμα στο υπουργείο, πριν ακόμη αυτό φτάσει στη Νομαρχία. Τα συγκεκριμένα 86 εκλογικά τμήματα, που έχουν διασπορά μέσα στον νόμο, σε αγροτικές και αστικές περιοχές, είναι αυτά που θα τροφοδοτήσουν την εκτίμηση του αποτελέσματος από το υπουργείο.