«New Mobility» από την Yamaha: Το νέο Tricity είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία «Νέοι Τρόποι Μετακίνησης» της Yamaha, και αποτελεί μια νέα εμπνευσμένη πρόταση στο ζήτημα της προσωπικής μεταφοράς.

Το Tricity έχει αναπτυχθεί ακολουθώντας διαφορετική προσέγγιση από τα ομοειδή scooter με τους 3 τροχούς. Ανάλαφρη αίσθηση, σπορ χαρακτήρας, ευελιξία και ευκολία οδήγησης, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του που το ξεχωρίζουν από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα τρίτροχα σκούτερ.

Με δύο τροχούς μπροστά που γέρνουν αυτόματα στις στροφές, το νέο Tricity δεν αποτελεί νέα ιδέα αλλά μια νέα προσέγγιση στον τομέα. Προσφέρει την ευελιξία της οδήγησης με σκούτερ, συνδυασμένη όμως με αυξημένη αίσθηση εμπιστοσύνης και ασύγκριτα μεγαλύτερη σταθερότητα.

Το νέο Yamaha Tricity έρχεται για δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στην αγορά των αστικών μετακινήσεων, προσκαλώντας έμπειρους και νέους αναβάτες σε μία νέα εμπειρία απολαυστικής μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Στοχεύει να μεταμορφώσει ευχάριστα τις αστικές μετακινήσεις όλων των Ευρωπαίων. Τα «όπλα» του για να το πετύχει είναι ο σχεδιασμός και εξοπλισμός του με έμφαση στην οδηγική απόλαυση, την ευκολία οδήγησης και παράλληλα την προσιτή απόκτηση με χαμηλό κόστος χρήσης/συντήρησης.

Τα Βασικά Χαρακτηριστικά του Yamaha Tricity

Χαμηλό βάρος 152 κιλών (πλήρες υγρών). Σημαντικά ελαφρύτερο στην κατηγορία των τρίτροχων σκούτερ
Συμπαγής σχεδιασμός που υπόσχεται αυξημένη ευελιξία.
Είναι το προπομπός του κεφαλαίου «New Mobility» της Yamaha για την αστική μετακίνηση.
Οικονομικός υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας 125 κυβικών
Χρήση τεχνολογίας Leaning Multi Wheel (LMW) – Συνδυασμένη Κλίση Τροχών
Μικρή απόσταση εμπρός τροχών που προσφέρει ευελιξία χειρισμών και αίσθηση οδήγησης, ανάλογη ενός συμβατικού σκούτερ
Ελαφριές ζάντες αλουμινίου, 14 ιντσών μπροστά / 12 ιντσών πίσω
Εμπρός και πίσω δισκόφρενα
Ενιαίο συνδυασμένο σύστημα πέδησης (UBS)
Αυτόματη μετάδοση για ομαλή και εύκολη λειτουργία
Ευρύχωρο επίπεδο πάτωμα και φυσική όρθια θέση οδήγησης
Χώρος για full-face κράνος κάτω από το κάθισμα
Σύγχρονα ευανάγνωστα όργανα με διπλά LED φώτα πορείας και πλήρες φανάρι LED πίσω
Οικονομία καυσίμου και χαμηλό κόστος συντήρησης

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι κόκκινο, γκρι, λευκό και μαύρο. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2014 με προσιτή τιμή/έκπληξη που δεν θα ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Δείτε το video teaser του Tricity όπου διαφαίνονται οι μικρές του διαστάσεις και η προσέγγιση της Yamaha στην αστική μετακίνηση: