Αμφιβάλλει κανείς ότι το KTM 1290 Super Duke R Prototype σουζάρει; Και βέβαια η απάντηση είναι: Όχι! Πριν μία εβδομάδα είχε κυκλοφορήσει στο YouTube ένα απόσπασμα βίντεο με πρωταγωνιστή άγνωστο μοντέλο ΚΤΜ -σίγουρα «κακό»-που μάρσαρε βάναυσα το μοτέρ του μέσα σε ένα κτίριο που, από την αντήχηση και μόνον, ακουγόταν αχανές.

Μόλις σήμερα κυκλοφόρησε όλο το βίντεο, που αποκαλύπτει ότι πράγματι πρόκειται για μια σπέσιαλ μοτοσυκλέτα, το Πρωτότυπο 1290 Super Duke R, ή απλά «το Κτήνος», κλειδωμένο σε ένα μπούνκερ (πολεμικό καταφύγιο) σε αεροδρόμιο των αυστριακών Άλπεων.

Είναι η ιδανική τοποθεσία για τη μυστική διεξαγωγή πειραμάτων για κατασκευή υπέρ- ή cyber-κηπουρών από την αυστριακή κυβέρνηση και υπερμοτοσυκλετών από την ΚΤΜ…

Το βίντεο προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την ψυχή του κτήνους, δείχνοντάς το να επιδίδεται σε σκληρούς «χουλιγκανισμούς» με μουσική dub που εξιτάρει και προξενεί μη επιτρεπόμενη έκλυση αδρεναλίνης.

Το μόνο αλλόκοτο στην υπόθεση είναι πως, στις χώρες που δυνητικά αποτελούν το αγοραστικό κοινό της μοτοσυκλέτας, και μόνον η σκέψη για τέτοια συμπεριφορά σε στέλνει στο κρατητήριο με ένα γερό πρόστιμο για να «αποτοξινωθείς». Γιατί δεν μπορούν όλοι να κλείσουν μια πίστα ή ένα αεροδρόμιο για να χαρούν τα κτηνώδη χαρίσματα μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας.

Ας σοβαρευτούμε. Δεν πρόκειται βέβαια για μοντέλο παραγωγής, αλλά είναι το πρώτο απόλυτα λειτουργικό concept bike που έχει δείξει η ΚΤΜ σε έκθεση.

Βασίζεται στο νέο KTM Super Duke και υπολογίζεται ότι αποδίδει 180 ίππους από το μοτέρ του 1190 RC8 R, πιθανώς μεγαλωμένο στα 1.290 κυβικά και την ελεύθερη αναπνοή μιας Akrapovic. Φαίνεται πράγματι πως τα παιδιά του Kiska το διασκεδάζουν κανονικά.

Επιτρέπεται ακόμα να ονειρεύεται κανείς τέτοιες μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα;