Μετά από δύο γύρους δοκιμών με τέσσερις έλληνες οδηγούς και τη μοτοσυκλέτα της νεοσύστατης ομάδας «Kosmocar – EKO Ducati», ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του οδηγού που θα εκπροσωπήσει την «κόκκινη» ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και σε έναν αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος CIV.

Στην πρώτη ημερίδα της δοκιμής ο πρωταθλητής Supersport του 2012, Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος και ο έξι φορές πρωταθλητή Ελλάδας (Supersport & Superbike) Σάκης Συνιώρης ήταν που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν την πληθωρική Panigale. Στη δεύτερη ημερίδα δοκιμών κάθισαν στη σέλα της Ducati Panigale 1199SSTK ο πρωταθλητής Κώστας Κοντομάρος και ο νικητής του κυπέλλου της κατηγορίας ΟΡΕΝ 600cc Γιώργος Παπασταύρου.

Η απόφαση για τον οδηγό που θα έπαιρνε το χρίσμα του οδηγού της ομάδας θα έβγαινε μετά τη 2η ημέρα των δοκιμών. Εκεί, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων της πίστας, λόγω της δυνατής βροχής των προηγούμενων ημερών, οι δύο οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους απαραίτητους γύρους, πάνω στην 1199SSTK που έκανε και την πρώτη της εμφάνιση με τα χρώματα των χορηγών της ομάδας.

Tο 2ο αυτό γύρο των δοκιμών παρακολούθησαν από κοντά, ο γενικός διευθυντής της Kosmocar κ. Στήβεν Σίρτης ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της Ducati κ. Γιάννης Μυτιληνάκης και ο marketing manager της Ducati κ. Γιώργος Παγιατάκης, δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της νέας αντιπροσωπείας της Ducati στη χώρα μας, για το αγωνιστικό τμήμα.

Τελικά η ομάδα επέλεξε τον 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου για να την εκπροσωπήσει το 2013 στις πίστες και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα βρεθεί η «Kosmocar – EKO Ducati».

Ο Γιώργος Παπασταύρου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1994 και οδήγησε μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά σε ηλικία 4 χρονών. Ασχολήθηκε αρχικά με το Μοτοκρός και ο πρώτος του επίσημος αγώνας του ήταν αυτός της Κοζάνης το 2008, όπου τερμάτισε 5ος.

Το 2010 δοκίμασε μια Supersport μοτοσυκλέτα 600cc στη διάρκεια ενός track day και από τότε η ταχύτητα τον συνεπήρε. Το 2012 συμμετείχε στον 1ο αγώνα της χρονιάς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας στην κατηγορία Οpen 600cc και το τέλος της χρονιάς τον βρήκε στην 1η θέση της σχετικής κατάταξης.

Οι επιδόσεις του τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων της Ducati και του έδωσαν το «εισιτήριο» για τις δοκιμές επιλογής της επίσημης ομάδας της.

O διευθυντής της Ducati, Γιάννης Μυτιληνάκης δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε ένα νεαρό ανερχόμενο οδηγό, στην προσπάθεια να δώσουμε την ευκαιρία σε έναν Έλληνα να κάνει διεθνή καριέρα σε αγώνες ταχύτητας. Σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα του εργοστασίου του Borgo Panigale, το Ducati Corse, θα συμμετέχουμε και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έτσι ο οδηγός μας θα εξελιχθεί μέσα από την επαφή και με την ομάδα Barni Racing που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Στήβεν Σίρτης δήλωσε: «Η Kosmocar θέλει να δώσει μια νέα πνοή στους αγώνες και επιλέγει ένα νέο ταλέντο που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Θα επενδύσουμε στο μέλλον και ο Γιώργος Παπασταύρου είναι ένας οδηγός με επιμονή και όρεξη για δουλειά, που είναι ο μόνος τρόπος για προχωρήσουμε μπροστά».

Από τη μεριά του ο 18χρονος οδηγός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος: «Είναι μεγάλη μου τιμή και μαζί μεγάλη ευθύνη, το να οδηγήσω για μια θρυλική εταιρία όπως η Ducati. Είναι κάτι πέρα από τα όνειρά μου και τώρα θα προσπαθήσω να χαρώ τη στιγμή. Όμως από αύριο θα συνεχίσω την προπόνησή μου και μαζί θα τελειώσω τη σχολή μου, ώστε να καταφέρω να συνδυάσω αγώνες και σπουδές. Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να έχω γίνει καλύτερος οδηγός και να δικαιώσω την επιλογή της ομάδας Kosmocar – EKO Ducati».