Είναι από τους νόμους της φύσης: όπου συναθροίζονται αγωνιζόμενοι, ανθούν οι φήμες. Η τελευταία φουρνιά ζυμώθηκε στα νέα paddock που φιλοξενούν τον Casey Stoner, αλλά έχουν να κάνουν με τα παλιά paddock όπου έζησε τα τελευταία 10 χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με κουτσομπολιά του κόσμου των αυστραλέζικων αγώνων V8 Supercar, ο αυστραλός πρωταθλητής πρόκειται να αγωνιστεί ως έκτακτος αναβάτης σε δύο τουλάχιστον GP του 2013, οδηγώντας τη Honda RC213V.

Τις φήμες έπιασε η κεραία της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, η οποία ζήτησε επιβεβαίωση από τον επικεφαλής της ομάδας Repsol Honda, τον ιταλό Livio Suppo.

Ο Suppo αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι σχετικό, αν και δήλωσε -και για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε- ότι ο Casey είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος να ξανατρέξει με Honda. Ακόμα και σαν wildcard, εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Πάντως οι φήμες αυτές δεν κυκλοφορούν μόνον στα paddock των V8 Supercar, αλλά και ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν σχέση με τη Honda και τα MotoGP.

«Ανώνυμες πηγές» ισχυρίζονται πως ο Stoner έχει ήδη -ή κοντεύει να- υπογράψει συμφωνία για συμμετοχή στους τρεις αγώνες της ζώνης του Ειρηνικού, δηλαδή στο Motegi (Ιαπωνία), τη Sepang (Μαλαισία) και το Phillip Island (Αυστραλία) –ενώ επιπλέον θα οδηγήσει για τη HRC ως οδηγός εξέλιξης της RC213V.

Ο Stoner πρόκειται φέτος να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Dunlop V8 Supercar. Ελέγχοντας τις ημερομηνίες των αγώνων, βλέπουμε ότι στις 12 Οκτωβρίου θα αγωνιστεί στο Buthurst της Αυστραλίας.

O αγώνας αυτός διεξάγεται Σάββατο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Αυστραλός δεν μπορεί να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά της Sepang. Επομένως, σύμφωνα με τους κανονισμούς MotoGP, δεν μπορεί να συμμετάσχει ούτε στον αγώνα. Όμως για τα GP της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας δεν υπάρχει «σύγκρουση ημερομηνιών», και άρα θεωρητικά εκεί μπορεί να αγωνιστεί.

Οι κυνικοί των paddock των MotoGP δηλώνουν πάντως πως θα βεβαιωθούμε ότι ο Stoner θα αγωνιστεί πάλι με την Honda, όταν ο ίδιος διαψεύσει τις φήμες… Θυμίζουν ότι ο Stoner είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τόσο την απόσυρσή του από τα MotoGP, όσο και τη συμμετοχή του στους αγώνες Supercar V8, λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους. Οπότε λένε, η διάψευση από το στόμα του Casey ισοδυναμεί με την καλύτερη επιβεβαίωση.

Ας σημειωθεί ότι το tweet όπου πρωταναφέρθηκε η είδηση για τη συμφωνία Honda-Stoner (@Berncar1) έχει στο μεταξύ διαγραφεί…