Όπως είναι ήδη γνωστό, η οινοποιία Le Due Quercie άρχισε να διαθέτει μια νέα σειρά οίνων περιορισμένης παραγωγής, την οποία ονόμασε «Sic58» προς τιμήν του αδικοχαμένου Marco Simoncell.

Κατά την παρουσίαση του νέου κρασιού, οι υπεύθυνοι είχαν δηλώσει ότι σκόπευαν να προχωρήσουν και στη διοργάνωση δημοπρασίας των νέων κρασιών, προκειμένου να ενισχύσουν το κέντρο φροντίδας για ανάπηρα παιδιά που συντηρείται από το ίδρυμα Marco Simoncelli.

Πράγματι η δημοπρασία έγινε το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Castadiva Resort & Spa, συγκεντρώνοντας 43.000 ευρώ. Μία από τις φιάλες έφερε αυτόγραφο του Valentino Rossi και πουλήθηκε αντί 9.000 ευρώ, ενώ μία άλλη με την υπογραφή του ποδοσφαιριστή Mario Balotelli απέφερε 3.300 ευρώ.

Ο Rossi δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρόντες όμως ήταν οι αναβάτες των MotoGP και Moto2 Andrea Dovizioso, Simone Corsi και Mattia Pasini, η ιταλίδα τενίστρια Flavia Pennetta, ο πρώην ποδοσφαιριστής Bobo Vieri και αριθμός ιταλών αστέρων της show business.

Η γυναίκα η οποία πλειοδότησε για να αποκτήσει το μπουκάλι Sic58 με το αυτόγραφο του Rossi (με εξωτερικό επικάλυμμα από ανθρακονήματα και ετικέττα από τιτάνιο, παρακαλώ!), κέρδισε και δύο ελευθέρας για τα πάντοκ του αγώνα GP στο Μουτζέλο, μία μοτοσυκλετιστική βόλτα με τον Andrea Dovizioso, ένα ζευγάρι γαντιών με το αυτόγραφο του Simone Corsi, ένα ζευγάρι μεταχειρισμένων ποδοσφαιρικών παπουτσιών του Vieri και μία διαμονή στο Castadiva Resort & Spa.