Την ώρα που η custom σκηνή έχει αγκαλιάσει ολόψυχα τη νέα τεχνολογία, υιοθετώντας μαζικά υπολογιστικά μοντέλα και σύγχρονες τεχνικές κατασκευής, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που επιμένουν στην παράδοση.

Τη δουλειά με το χέρι και την κατεργασία του μετάλλου δηλαδή, ένα δίπτυχο στο οποίο ορκίζεται φανατικά ο Jay Patel της J&D Custom Co.

Ο Ινδός κυνηγά ανηλεώς την καθαρότητα, τη νοσταλγία και την τέχνη, ένα αδιάκοπο κυνήγι που τον φέρνει συνήθως να πετυχαίνει και στα τρία.

Η Royal Enfield Electra 350 που πήρε μετατράπηκε σε ένα υπέρλαμπρο δείγμα κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας, εκεί που το χειροποίητο αποκτά προφανώς άλλο νόημα. Και διάσταση.

Ο τελειομανής Patel αγκαλιάζει ακόμα και τα ψεγάδια της μηχανής, λέγοντας διαχρονικά «όχι» στις ευκολίες της τεχνολογίας. Ούτε σχεδιαστικά προγράμματα ούτε αναλυτικά εργαλεία θα βρεις στο γκαράζ του.

Η δική του προσέγγιση αφήνει στην άκρη την τεχνολογική ανωτερότητα για να μιλήσει ξανά για το χαμένο πάθος και το μεράκι της δουλειάς με το χέρι.

Αφού έφτιαξε όλο τον σκελετό της μηχανής με το χέρι, από ανοξείδωτο ατσάλι ανώτερης ποιότητας, ο Jay της χάρισε και μια σειρά ακόμα από δικής του κατασκευής μέρη, αποπνέοντας μια πρωτόγνωρη αύρα κομψότητας και χάρης.

Ακόμα και σήμερα, κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στον ανθρώπινο παράγοντα όταν είναι να βάλουν χέρι σε μια μοτοσικλέτα