Η δεύτερη μοτοσυκλέτα από το Hinckley που φορά το πακέτο SE, είναι το Speed Triple του ’13. Έχοντας μόλις ανανεωθεί, η εξαιρετική streetfighter των Βρετανών ενισχύεται με μία ακόμα παραλλαγή που δεν διαφέρει σε δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά στην εμφάνιση.

Βαθυγάλανα πλαίσιο, υποπλαίσιο και ψαλίδι, ανθρακονημάτινα φιλέτα στις πλευρές του μπροστινού φτερού, στο ρεζερβουάρ και στα καπάκια του ψυγείου συνιστούν τις άμεσα ορατές διαφοροποιήσεις που δικαιολογούν τα δύο επιπλέον γράμματα στο όνομα.

Όμως υπάρχουν και άλλες μικρότερες. Στα χρώματα τού ρεζερβουάρ, των φτερών και των πλαϊνών καπακιών βάφονται τώρα το μίνι φέρινγκ, η καρίνα και το κάλυμμα της σέλας.

Το πακέτο των SE επεμβάσεων συμμπληρώνουν οι όμορφες λεπτομέρειες: διαφανές κάλυμμα στο πίσω φρένο, μαύρο ματ προστατευτικό καβάλου στο ρεζερβουάρ, ανασχεδιασμένα καπάκια συμπλέκτη, εναλλάκτη και μπροστινού γραναζιού, γαλάζιες λωρίδες περιμετρικά των ζαντών, μαύρο ματ στα θερμοπροστατευτικά της εξάτμισης και στις πλάκες του πιρουνιού.

Το σκεπτικό είναι έξυπνο. Χωρίς τρομερά έξοδα retooling η Triumph προσθέτει ποικιλία στην γκάμα της. Δεν είναι απίθανο να δούμε σύντομα τις επεμβάσεις SE και σε άλλα μοντέλα των Άγγλιων.