Το πιο κινηματογραφικό «Μουσικό κουτί» ανοίγει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στις 21:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται έναν σπουδαίο λυρικό ερμηνευτή με διεθνή καριέρα, τον Γιώργο Περρή, έναν ηθοποιό που εδώ και δέκα χρόνια κάνει δίσκους και συναυλίες με το συγκρότημά του, τον Γιώργο Παπαγεωργίου από τους Polkar, και μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, την Ιωάννα Καβρουλάκη.

Το «Μουσικό κουτί» μάς προσκαλεί σε μια μουσική παράσταση με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, των Barbara Streisand, Lady Gaga & Bradley Cooper, Phill Collins και άλλων.

Kομμάτια που μας άγγιξαν συναισθηματικά και εξακολουθούν να μας συγκινούν κάθε φορά που τα ακούμε, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, που έχουμε ονειρευτεί με αυτά, που τραγουδάμε ακόμα και σήμερα. Η επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες τραγούδια ήταν πολύ δύσκολη, αλλά έγινε με βάση τις προτιμήσεις των εκλεκτών καλεσμένων της εκπομπής.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα τραγούδια που είτε γράφτηκαν ειδικά για ταινίες είτε προϋπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν κάποια στιγμή για τις ανάγκες μιας κινηματογραφικής σκηνής.

Ο Γιώργος Περρής, ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Ιωάννα Καβρουλάκη μάς μιλούν για το soundtrack της ζωής τους, την ταινία που έχουν δει περισσότερες φορές στη ζωή τους, καθώς και για τους αγαπημένους τους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες.

«The Godfather», «Chariots of fire», «Zorbas»: Ένα υπέροχο ορχηστρικό medley από τους μουσικούς του «Κουτιού».

«Τέλος δεν υπάρχει εδώ» & «Σήμερα»: Ο Γιώργος Περρής ερμηνεύει δυο υπέροχα τραγούδια που ακούσαμε για πρώτη φορά από την Ελευθερία Αρβανιτάκη στην ταινία «Οξυγόνο» και από τον Γιάννη Πάριο στην ταινία «Άντε γεια», αντίστοιχα.

«Ένας ουρανός μ’ αστέρια»: Το τραγούδι των Μίμη Πλέσσα και Θάνου Σοφού, από την ταινία «Ραντεβού στον αέρα», που πρωτοερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής, το ακούμε από τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

«Φαίδρα (Αστέρι μου-Φεγγάρι μου)»: Το τραγούδι από την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Phaedra», με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία και ερμήνευσε πρώτη το τραγούδι. Εδώ, το ακούμε από τη μελωδική φωνή της Ιωάννας Καβρουλάκη.