Με ένα καθηλωτικό επεισόδιο που θα προβληθεί την Κυριακή 22:00 συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά του Alpha «Ο Σκαραβαίος». Ποιοι κρατούν το στόμα τους κλειστό; Πώς βρέθηκε η ίδια η ομάδα υπόλογη για ένα έγκλημα που έπρεπε να έχει προφτάσει; Είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν.

Μυστήριο, περιπέτεια, αγωνία στο κόκκινο, απρόβλεπτες ανατροπές μας προσφέρει «Ο Σκαραβαίος», η σύγχρονη σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων με στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ… crime. Η επίλεκτη ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ο επικεφαλής της, o Σκαραβαίος, ο κατά κόσμον Μάρκος Αλεξίου, τον οποίο υποδύεται υποδειγματικά ο Γιάννης Τσορτέκης, καλούνται να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα όπου κάποιος κρύβεται σαν σκιά πίσω από την κακοποίηση των ζώων.

Ο Μάρκος Αλεξίου είναι ο επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής στη ΓΑΔΑ. Από τα χρόνια της Σχολής τον ακολουθεί το παρατσούκλι «Σκαραβαίος» γιατί οδηγεί πάντοτε έναν παλιό σκαραβαίο, κληρονομιά από τον πατέρα του που έχασε σε μικρή ηλικία. Είναι γνωστός για τις επιτυχίες στη δουλειά του, για το πείσμα, την ευστροφία, την ταχύτητα και την ικανότητά του να ψυχολογεί τους συνομιλητές του. Είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, τη Χλόη, που σπουδάζει φιλολογία με την οποία προσπαθεί να έχει επαφή, χωρίς να το καταφέρνει πάντοτε.

Ο Σκαραβαίος

Σκιά στη γη

Επεισόδιο 06, την Κυριακή στις 22:00

Ο Σκαραβαίος μεταφέρει τον Τραχανά στο κτηνιατρείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από βόλτα στο πάρκο. Εκεί επικρατεί πανικός όταν μέλη μιας φιλοζωϊκής φέρνουν ημιθανή μια γάτα από φόλα. Ο Σκαραβαίος μαθαίνει ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν συνεχώς τέτοια περιστατικά στη γειτονιά του, ενώ ο ένοχος κυκλοφορεί και βίντεο με κακοποίηση ζώων στο διαδίκτυο.

Ο Σκαραβαίος παίρνει το θέμα προσωπικά κι αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι, εμπλέκοντας σταδιακά όλη την ομάδα σε μια έρευνα που ξεκινά ως άτυπη, αλλά στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο σοβαρή για τoν ίδιο και την ομάδα του. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, που τελικά οδηγεί σε έναν φόνο. Ποιος μπορεί να κρύβεται σαν σκιά πίσω από την κακοποίηση των ζώων; Είναι πράγματι ζήτημα χρόνου να επιτεθεί σε άνθρωπο; Μπορεί η επίθεση στα ζώα να συνδέεται με μια γενικότερη κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στον αδύναμο; Ποιοι κρατούν το στόμα τους κλειστό; Πώς βρέθηκε η ίδια η ομάδα υπόλογη για ένα έγκλημα που έπρεπε να έχει προφτάσει; Όλα τα προειδοποιητικά σημάδια ήταν εκεί – το θέμα είναι ποιος τα είδε εγκαίρως, αφού όπως λέει ο Σκαραβαίος «η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα και ο εγκληματίας το διαπράττει».