«Δεν θέλω να κάνω κάθε χρόνο τηλεόραση» τόνισε ο Μανώλης Μαυροματάκης στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes» του Open και το δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά και πρόσθεσε πως: «είναι δύσκολο πράγμα. Είναι χρονοβόρο και προτιμώ να κάνω επιλεκτικά». Ο ηθοποιός δήλωσε πως είναι ενάντια στην άποψη ότι «η Επίδαυρος είναι ένας ιερός τόπος».

Ειδικότερα, ο Μανώλης Μαυροματάκης εξομολογήθηκε πως «είμαι εναντίον όλων αυτών των κατηγοριών ότι “η Επίδαυρος είναι ένας ιερός τόπος και δεν μπορούμε”. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να κάνει ότι θέλει και από το αποτέλεσμα, αυτού που κάνει, κρίνεται. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί να μην σου αρέσει».

«Και μένα άλλα μου αρέσουν και άλλα δεν μου αρέσουν αλλά δεν πιστεύω ότι οι αρχαίοι τραγικοί πρέπει να αποδίδονται με έναν κλασικό τρόπο. Και ποιος είναι αυτός; Δηλαδή ξέρουμε πως παιζόταν τότε;» αναρωτήθηκε ο ηθοποιός.

«Είμαστε σε μια εποχή της συμπερίληψης. Μου φαίνεται πάρα πολύ καλή ιδέα (σ.σ. να συμμετέχει τρανς ηθοποιός σε παράσταση της Επιδαύρου). Δηλαδή θα μου φαινόταν κακό να απαγορευόταν να συμμετάσχει ή κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται κανονικό» σημείωσε ο Μανώλης Μαυροματάκης.