Οι ισχυρές εκρήξεις που ακούγονται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία όπου από χθες συνεχίζει να καίει η φωτιά, έχει σημάνει συναγερμό. Οι εκρήξεις προέρχονται από την αποθήκη πυρομαχικών που υπάρχει στην περιοχή. Στο σημείο, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί βρέθηκε και συνεργείο της ΕΡΤ με τη δημοσιογράφο Έλενα Αποστολίδου και τον Αντώνη Βαφειάδη,

Το… πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή τρόμαξε το συνεργείο της ΕΡΤ με τη δημοσιογράφο να βγάζει κραυγή τρόμου μόλις ακούστηκε η πρώτη έκρηξη. Μάλιστα, η ρεπόρτερ ανέφερε στον «αέρα» πως «ούτε στον πόλεμο δεν το έχω ζήσει».

«Λοιπόν τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στο σημείο που βρισκόμαστε. Δεν γνωρίζει κανείς και οι εκτιμήσεις δεν θέλουν καν να ειπωθούν για αυτό που μπορεί να συμβαίνει. Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις, βρισκόμαστε μετά τη Νέα Αγχίαλο και στο σημείο ακούγονται ισχυρές εκρήξεις. Εδώ υπάρχουν καύσιμα και γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο, γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες από πάσα κατεύθυνση για να σβήσει η φωτιά στο σημείο εκείνο» ανέφερε αρχικά η δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με έναν άνδρα, που είχε πάει στο σημείο, και τον ρώτησε «για το τι εκρήξεις συμβαίνουν. Η εικόνα, ο ήχος, η ένταση από τις εκρήξεις, πραγματικά, ταρακουνά ολόκληρη την περιοχή» σημείωσε στη συνέχεια η Έλενα Αποστολίδου, όταν μία ισχυρή έκρηξη διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τη μετάδοση του ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια, ακούστηκαν κι άλλες εκρήξεις με τη δημοσιογράφο να σημειώνει «δεν ξέρω αν ακούτε τον ήχο, επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο. Με συγχωρείτε για την κραυγή μου, πρέπει να απομακρυνθούμε όλοι. Νομίζω ότι αυτός ο ήχος, μας κινητοποιεί όλους. Θέλω να σας πω, ότι αυτό ούτε στον πόλεμο το έχω ζήσει».