Σε κατοικημένη περιοχή πλησιάζουν οι φλόγες στη Νέα Αγχίαλο, όπου πέντε αεροπλάνα επιχειρούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με πολλά μποφόρ ώστε να σταματήσουν τη φωτιά.

Η φωτιά λόγω των ισχυρότατων ανέμων ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται πλέον λίγα μέτρα από την είσοδο της Νέας Αγχιάλου. Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

Οι εκρήξεις προέρχονται από αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορικής Βάσης της 111 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ξέφυγε η φωτιά και πέρασε μέσα σε στρατιωτική περιοχή.

Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Η αποθήκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε σφραγιστεί και το προσωπικό είχε απομακρυνθεί έγκαιρα.

Αναζωπύρωση στο Σέσκλο

Η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου Μαγνησίας συνεχίζει να καίει, χωρίς, ωστόσο, να απειλείται αυτή τη στιγμή το χωριό. Οι εικόνες από το σημείο συγκλονίζουν, καθώς η φωτιά χθες έκαψε τουλάχιστον 50.000 στρέμματα.

Αυτή την ώρα, το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής. Όσοι βρίσκονται στις περιοχές Νέα Αγχίλαος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια, καλούνται να εκκενώσουν τώρα προς Βόλο.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Ευάγγελος Λιακόπουλος δήλωσε στο magnesianews.gr ότι «υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού, προσπαθούμε να την ελέγξουμε. Θα χαράξουμε ζώνη άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην κατεβεί στο χωριό. Χθες το βράδυ δόθηκε μάχη για να μην μπει στο χωριό, κερδήθηκε η μάχη, σήμερα είναι νέα μάχη Ευελπιστούμε να τη σταματήσουμε».

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από το Newsbeast:

Δείτε τις δηλώσεις του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, Ευάγγελου Λιακόπουλου:

Μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου χωρίς να απειλείται το χωριό. Δήλωση του διοικητή των Π.Υ. Μαγνησίας Ευάγγελου Λιακοπούλου

Posted by magnesianews.gr on Thursday, July 27, 2023