«Και οι αλλαγές στο MasterChef 2023 συνεχίζονται. Μετά το Mystery Box ακολουθεί Τεστ Δημιουργικότητας. Εμείς στο Mystery Box θα δοκιμάζουμε τις τρεις καλύτερες προσπάθειες και στο Τεστ Δημιουργικότητας θα δοκιμάζουμε το σύνολο των προσπαθειών», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος καλωσορίζοντας τους top 9 του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής του Star στο επεισόδιο της Δευτέρας (8/5).

Οι επίδοξοι σεφ άνοιξαν το Mystery Box και αντίκρισαν μία συσκευασία που μαρτυρούσε τον καλεσμένο. Ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε για ακόμα μια φορά στην κουζίνα του MasterChef.

Οι καμπάνες έκρυβαν από κάτω τέσσερα διαφορετικά γεύματα και ο Νίκος Τράκας, ως αρχηγός της νικήτριας ομάδας, είχε την ευκαιρία να μοιράσει στους συμπαίκτες του τα «πιάτα».

Το ζητούμενο δεν ήταν να αντιγράψουν τα πιάτα, αλλά να δημιουργήσουν τα δικά τους. Ο πρώην νικητής του διαγωνισμού μαγειρικής έβαλε τους παίκτες να μαγειρέψουν και να συσκευάσουν έτοιμα γεύματα.

Βέβαια κράτησαν ένα ακόμη πιάτο προκειμένου να δοκιμάσουν οι τρεις κριτές και να κρίνουν την κάθε προσπάθεια.

Όσο οι διαγωνιζόμενοι έτρεχαν για να προλάβουν όλες τις παρασκευές, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς έκαναν μια βόλτα από τους πάγκους.

Φτάνοντας στον τελευταίο που ήταν η Μαρία Μπέη, οι δύο κριτές ξεκίνησαν το πείραγμα προς την διαγωνιζόμενη.

Ο λόγος; Εμφανίστηκε για πρώτη φορά χωρίς make up και ψεύτικες βλεφαρίδες και η στιχομυθία ανάμεσά τους ήταν άκρως χιουμοριστική.

Ιδίως όταν ο σεφ Κοντιζάς πήρε το ύφος του γόη που έκανε καμάκι, με τον θείο Λεό να τον τρολάρει και να τον παρομοιάζει με τον Στάθη Ψάλτη στις ταινίες.

Έφτυσε το κρέας ο Κοντιζάς – Ο νικητής του Mystery Box

Τα 45 λεπτά πέρασαν και η δοκιμασία του Mystery Box έφτασε στο τέλος της. Οι τρεις κριτές έπχειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τους πάγκους των παικτών ζήτησαν να δοκιμάσουν τρία πιάτα.

Αυτά ήταν του Γιώργου Πορφύρη, του Άγγελου και του Νίκου Τράκα.

Το ψαρονέφρι που ετοίμασε ο Γιώργος σε ένα σημείο ήταν άψητο κι έτσι ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς δεν κατάφερε να το καταπιεί και το έφτυσε στην χαρτοπετσέτα.

Τελικά νικητής της δοκιμασίας αναδείχτηκε ο Άγγελος, ο οποίος ετοίμασε «λαβράκι ατμού, μπρόκολο, μαυρομάτικα φασόλια και dressing shoyu ponzou».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Άγγελος πέρασε απευθείας στους top 8 του MasterChef 2023.