Τους κριτές του MasterChef συνάντησαν η κόκκινη και η μπλε ομάδα τη νύχτα της Παρασκευής (31/3) και αυτό μιας και περίμεναν να ακούσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας του ριάλιτι μαγειρικής.

Σε αυτήν, την πολυπόθητη νίκη κατόρθωσε να πάρει η μπλε ομάδα με αποτέλεσμα οι παίκτες της να οδηγηθούν στον εξώστη σαν απλοί θεατές. Σε αντίθεση, φυσικά, με τους Κόκκινους, οι οποίοι και έπρεπε να περάσουν για μια ακόμα φορά την ψυχοφθόρα διαδικασία της ψηφοφορίας των συμπαικτών τους. Και αυτό το επεισόδιο ήταν… σκληρό ριάλιτι, με λεκτικές επιθέσεις, αδιανόητες δηλώσεις και άγριο κράξιμο.

Γιώργος Πορφύρης και Moto Moto πήγαν την κόντρα τους στα άκρα με αιχμηρές ατάκες «Είναι παθολογικός ψεύτης, ο καθένας ζει με αυτό που κουβαλάει», «Απλά κάθομαι και γελάω».

Η ήττα έκανε τον πρώτο να στραφεί και ενάντια στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας τον Θεόδωρο Γαλάνη, ο οποίος δέχτηκε ασφυκτικό πρέσινγκ – όπως κατήγγειλε – για να ακολουθήσει στρατηγική στην δοκιμασία – «Έχουμε μπλέξει με φίρμες εδώ μέσα», «“Σχεδιάγραμμα” για να πάρω την… Κωνσταντινούπολη πίσω, ολόκληρο σχέδιο», αλλά προτίμησε αντίθετα να κάνει αυτό που θεωρούσε ο ίδιος καλύτερο και χώρισε τους παλιούς παίκτες του διαγωνισμού που εισέβαλαν φέτος ώστε να μην «φάνε» λάχανο τους φετινούς διαγωνιζόμενους. «Ήρθε στην Αθήνα και δεν ήξερε να ξεχωρίζει το μετρό από το ΚΤΕΛ» ανέφερε ο Πορφύρης για τον Θεόδωρο και τον… παρότρυνε να αφήσει τις στρατηγικές.

Ο Moto Moto, ο οποίος από τους ηττημένους ήταν εκείνος που έλαβε ασυλία από την νικήτρια ομάδα προέβη σε ένα απίστευτο ξέσπασμα κατά της Μαρίας Μπέη σε μια τεταμένη ψηφοφορία. «Κλόουν, ελεεινά αισχρή, την έχω σιχαθεί» ήταν μερικά μόνο από αυτά με τα οποία την… έλουσε. Ο παίκτης έσταξε… δηλητήριο και για τον Νίκο Τράκα, το γλυκό του οποίου συγκέντρωσε χαμηλή βαθμολογία. «Ο Νίκος είναι μεγάλη οχιά. Είναι η κλασσική περίπτωση ανθρώπου που γυρνάει παντού, ακούει τα πάντα και νομίζει ότι τους έχει κάνει profiling και τα ξέρει όλα και ό,τι να ‘ναι. Τις προάλλες μου είπε ότι δεν με βλέπει μαγειρικά. Δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τον Τράγκα, είναι πολύ μικρός άνθρωπος για εμένα» είπε, με τους δυο τους να έχουν ανοιχτούς… λογαριασμούς.

Από τα πολλά «καρφώματα» του επεισοδίου βγήκαν στον τάκο ο Παύλος Λούλης, ο Νίκος Τράκας και ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας που κλήθηκαν να διαγωνιστούν για μια δεύτερη ευκαιρία στο MasterChef.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τον διακεκριμένο τεχνολόγο τροφίμων και chef Δημήτρη Κονταράτο, ο οποίος φέρνει ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών απαιτήσεων.

O Παύλος έβαλε τα κλάματα στο πλατό

Η δοκιμασία αποδείχτηκε η πιο δύσκολη, ως τώρα, στον διαγωνισμό. Η σουπιά που πρωταγωνιστούσε στο πιάτο, όμως, έμελλε να προδώσει έναν εκ των τριών παικτών. Αυτός ήταν ο Παύλος Λούλης, ο οποίος είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της μαγειρικής του προσπάθειας καθώς η σουπιά του έπεσε από τον πάγκο του. Γι’ αυτό και στη λήξη του χρόνου ο παίκτης του MasterChef, ετοιμάζοντας μόνο ένα από τα δύο πιάτα που είχαν ζητηθεί, ξέσπασε σε κλάματα με αναφιλητά για το τραγικό αποτέλεσμα.

Δεν κατάφερε να βγάλει πιάτο και αποχώρησε

Ύστερα από την δοκιμή και των δύο πιάτων όμως, μιας και ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας έστειλε άδειο πιάτο, δίχως να γνωρίζουν ποιο ανήκει σε ποιον, οι τρεις δημοφιλείς σεφ και κριτές του διαγωνισμού στάθηκαν μπροστά στους υποψηφίους για να ανακοινώσουν το όνομα εκείνου που θα αποχωρούσε από το MasterChef.

Αυτός ήταν εύλογα ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας, ο οποίος παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας – «τι να τους σερβίρω σκουπίδια; Καλύτερα να μην στείλω καθόλου πιάτο» ανέφερε σχετικά και δήλωσε μεταξύ άλλων στην αποχώρηση πως «ό,τι έγινε, έγινε. Εγώ μάλλον μέχρι εδώ μπορούσα. Σημασία δεν έχει μόνο να το αγαπάς το MasterChef αλλά πρέπει να μπορείς και να αντέξεις. Μετά από κάποιο σημείο νομίζω πως δεν είχα ούτε την ψυχολογία για να συνεχίσω ούτε και ήθελα να αλλάξω τον εαυτό μου».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους κριτές και αποχώρησε σε κλίμα συγκίνησης.