Για πρώτη φορά η Ομαδική Δοκιμασία στο MasterChef 2023 θα διεξαγόταν στο σπίτι που φιλοξενεί τους διαγωνιζόμενους και οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού εκείνοι θα ήταν οι οικοδεσπότες και οι κριτές οι φιλοξενούμενοι.

Κυριολεκτικά «στον ύπνο πιάστηκαν» μάλιστα οι 16 επίδοξοι MasterChefs. Οι άνθρωποι της παραγωγής τους ξύπνησαν πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να προετοιμαστούν για τη νέα ομαδική δοκιμασία.

Με αφορμή αυτό το γεγονός οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν κάποια πράγματα για τους παίκτες.

Ο Γιώργος Πορφύρης, αλλά και η Πωλίνα κοιμούνται γυμνοί, γιατί όπως αποκάλυψε on camera o νεαρός σεφ κάνει πολύ ζέστη και προτιμά να αισθάνεται άνετα στον ύπνο του.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρία Μπέη ενοχλήθηκε που δεν πρόλαβε να μακιγιαριστεί και έτσι για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην κάμερα δίχως ίχνος make up.

Τα πλεονεκτήματα του Θεόδωρου και οι αρχηγοί των ομάδων

Ο Θεόδωρος Γαλάνης τώρα, ως νικητής του Mystery Box, είχε στη διάθεσή του τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας.

Ένα από αυτά ήταν να διαλέξει το χρώμα της ομάδας που θα είναι αρχηγός. Διάλεξε την μπλε ποδιά και στη συνέχεια επίλεξε για αρχηγό της αντίπαλης ομάδας τη Μαρία Λαζαρίδου με την κόκκινη ποδιά.

Ο Θεόδωρος επίλεξε τους παίκτες της μπλε: Δημήτρης Μπέλλος, Ηλίας, Άγγελος, Γρηγόρης, Αλέξανδρος, Δημήτρης και Στέλλα.

Η Μαρία επέλεξε τους παίκτες της κόκκινης: Γιώργος Πορφύρης, Μαρία Μπέη, Νίκος Τράκας, Κωνσταντίνος, Πωλίνα, Μότο Μότο και Παύλος.

Οι κριτές ζήτησαν από τις δύο ομάδες να ετοιμάσουν ένα vegetarian fine dining μενού τεσσάρων σταδίων, έχοντας στη διάθεση τους μόνο συσκευές υγραερίου για τις παρασκευές που χρειάζονταν θερμική επεξεργασία.

Quest καλεσμένος θα ήταν ο Νίκος Θωμάς και στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν το μενού θα είχαν 2 ώρες και 30 λεπτά.

Τους έβγαλε στη… σέντρα για την στρατηγική τους – «Έχουμε μπλέξει με φίρμες εδώ μέσα»

Όπως σε κάθε προηγούμενη, όμως, έτσι και σε αυτή την ομαδική δοκιμασία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εντάσεις και τα καρφιά ανάμεσα στους παίκτες του MasterChef.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της μαγειρικής, ο Θόδωρος Γαλάνης παραδέχθηκε με σαφήνεια πως «αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση από τη στιγμή που κέρδισα στο Mystery Box είναι το πόσο εύκολα αλλάζει δέρμα ο άνθρωπος. Έχω πάθει κοκομπλόκο! Δηλαδή σε ένα δεκάλεπτο έχω δει χαρακτήρες να αλλάζουν, σε μια ώρα έψω δει να αλλάζει τέσσερις χαρακτήρες ένα άτομο. Το κοιτούσα και έλεγα, «δεν γίνεται τώρα αυτό». Τελειώσαμε τώρα, γυρνάμε στο σπίτι μετά το Mystery Box, ξαπλώνω και σκάνε μέσα στο δωμάτιο! Έμπαινε ένας, έμπαινε άλλος, “να κάνουμε αυτό”, “να κάνουμε εκείνο”, “θα πάρεις εσύ αυτό”. Δηλαδή σε χαρτί τώρα, “σχεδιάγραμμα” για να πάρω την… Κωνσταντινούπολη πίσω, ολόκληρο σχέδιο» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μόλις τα ζορίζω εγώ γιατί τα λέω ανοιχτά, γιατί εμένα δεν με νοιάζει και ότι κάνω το λέω ανοιχτά, δεν έχω τέτοια κωλύματα, εκεί οπ!… γυρνάνε πίσω. Κατάλαβες; Δεν υπάρχει εκεί στρατηγική. Για να μην εκτεθεί το όνομα τους. Γιατί έχουμε μπλέξει με φίρμες εδώ μέσα. Είναι όλοι φίρμες» για να καταλήξει, ακόμα, ο παίκτης και αρχηγός της μπλε ομάδας. «Οι χαρακτήρες στην ομάδα που δεν ταιριάζουν είναι σίγουρα ο Άγγελος με τον Δημήτρη. Εκεί δηλαδή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που μπήκαν και μαζί στο ίδιο πιάτο».