Η Γιώτα ήταν εκείνη που στο επεισόδιο της Τρίτης (28/3) στο MasterChef απέτυχε να αποδώσει το ζητούμενο στη δοκιμασία αντιγραφής και πέρασε τη δεύτερη φάση της μονομαχίας με μία… παλιά καραβάνα του διαγωνισμού.

«Μιλφέιγ από λαζάνια και σαλιγκάρια» ήταν το πιάτο, με την παίκτρια να συγκεντρώνει χαμηλή βαθμολογία, αφού τα λαζάνια ήταν ωμά και μάλιστα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν κατάφερε να δοκιμάσει το πιάτο της.

Τα σαλιγκάρια, μάλιστα και τα «μαργαριτάρια» του εξώστη για την κατηγορία του ζωικού βασιλείου που ανήκουν τα συγκεκριμένα μαλάκια προκάλεσαν το τρολάρισμα του Σωτήρη Κοντιζά Μπαρόφερτος όποιος φέρνει μπαρ μαζί, κλαμπόφερτος όποιος φέρνει το κλαμπ του μαζί, ο οποίος αποδείχτηκε και πάλι πως είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια αφού έδωσε την σωστή απάντηση.

Ο νέος «εισβολέας» ήταν ο 27χρονος Γρηγόρης Γιαννόπουλος. Ο πρώην παίκτης του διαγωνισμού μαγειρικής του Star άνοιξε την πόρτα και μπήκε και πάλι στην κουζίνα ευδιάθετος και χαλαρός δίχως κανένα άγχος για τη μαγειρική μονομαχία.

Ο Γρηγόρης ήταν ένας από τους πιο καλούς μάγειρες και πολυσυζητημένους παίκτες του MasterChef 2022. Στα 21 του λόγω αμυγδαλίτιδας έπαθε έμφραγμα. «Νοσηλεύτηκα σχεδόν δύο μήνες. Εννέα μήνες ήμουν εκτός. Δεν έβγαινα από το σπίτι, δεν έκανα τίποτα», ανέφερε όταν μας πρωτοσυστήθηκε.

«Φυσικά ήθελα να μπω και πάλι στον διαγωνισμό και να διεκδικήσω και το έπαθλο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Πιστεύω στα θέλω μου και ότι έρθει», ήταν τα πρώτα λόγια του Γρηγόρη.

Μάλιστα, κατά την άφιξή του ο εξώστης δεν σταμάτησε να σχολιάζει. «Τι είναι αυτό καλέ;» απόρησε ο Νίκος Κ. με την Στέλλα να τον επαναφέρει στην τάξη: «Σουτ μην μιλάς έτσι για το παιδί. Μαγειρόφατσα… Θα φανεί στο χειροκρότημα».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς εξήγησε και στους δυο παίκτες τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν υπογραμμίζοντας πως το θέμα ήταν ελεύθερο, δηλαδή, μπορούσαν να μαγειρέψουν ότι ήθελαν μέσα σε 45 λεπτά.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο Γιώργος Πορφύρης δήλωσε πως του αρέσουν οι… χαλαροί τύποι όπως ο Γρηγόρης, ενώ ο Αλέξανδρος ανέφερε πως αν καταφέρει να μπει στο σπίτι θα μπορούσε να κάνει παρέα με εκείνον και με τον Τράκα, μιας και γνωρίζονται. Με τον Ηλία Κιαζόλι να τονίζει «να γυρίσει ο Γρηγόρης για να ανέβει το επίπεδο του διαγωνισμού».