Η Πωλίνα Βετσίνοβα, ο Παύλος Λούλης και η Γιώτα Λιοπετρίτη δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους τρεις κριτές του MasterChef 2023, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, με τα πιάτα που παρουσίασαν στη δοκιμασία του Mystery Box και στο επεισόδιο της Τρίτης (28/3) κλήθηκαν να διαγωνιστούν για την παραμονή τους στο παιχνίδι.

Η Δοκιμασία Αντιγραφής ήταν γνώριμη και στους τρεις υποψήφιους για αποχώρηση, αφού είχαν ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και τα είχαν καταφέρει με επιτυχία. Γνώριζαν, λοιπόν, καλά πως για να πετύχουν και πάλι τον στόχο τους θα έπρεπε να μαγειρέψουν με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, ακολουθώντας πιστά τα βήματα της συνταγής.

Γιώτα, Πωλίνα και Παύλος φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και στάθηκαν μπροστά στους κριτές, προκειμένου να δουν τι έκρυβε η μαύρη καμπάνα.

Μπήκαν πίσω από τους πάγκους τους και μέσα σε μια ώρα προσπάθησαν να αντιγράψουν πιστά το απαιτητικό πιάτο του chef, Νίκου Θωμά.

«Μιλφέιγ από λαζάνια και σαλιγκάρια», κλήθηκαν να ετοιμάσουν οι επίδοξοι σεφ.

Τα πιάτα της Πωλίνας και του Παύλου είχαν αρκετές αστοχίες, αλλά κατάφεραν να ανέβουν στον εξώστη και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο MasterChef 2023.

Ωστόσο, το χειρότερο πιάτο είχε η Γιώτα, η οποία δεν ανέβηκε στον εξώστη. Συγκέντρωσε χαμηλή βαθμολογία, αφού τα λαζάνια ήταν ωμά και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν κατάφερε να δοκιμάσει το πιάτο της.

Παρέμεινε κάτω και περίμενε να δει με ποιον παλιό παίκτη θα αναμετρηθεί, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει τη θέση της στο σπίτι του MasterChef 2023.

Τα σαλιγκάρια, τα απίστευτα «μαργαριτάρια» του εξώστη και η κινητή εγκυκλοπαίδεια Κοντιζάς που τρόλαρε τους άσχετους

Επίδειξη γνώσεων στα… σαλιγκάρια έκανε ο Σωτήρης Κοντιζάς στην προσπάθειά του να λύσει την απορία του Γιώργου Πορφύρη για την κατηγορία του ζωικού βασιλείου που ανήκουν τα συγκεκριμένα μαλάκια.

Ο εξώστης χάρισε “μαργαριτάρια” ψάχνοντας τη σωστή απάντηση ξεκινώντας να τα κατατάσσουν από σαύρες, αμφίβια και καταλήγοντας μέχρι τα ζωύφια.

Ο Πορφύρης είδε και απόειδε και εν τέλει στράφηκε στην… κινούμενη εγκυκλοπαίδεια, ονόματι Σωτήρης Κοντιζάς.

Φυσικά ο σεφ σε χρόνο dt έλυσε το μυστήριο και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

«Να σου πω κάτι; Είναι γαστερόποδο, μαλάκιο».

Τότε πετάχτηκε η Μαρία συμπληρώνοντας πως είναι «οικόφερτα» με τον Σωτήρη Κοντιζά να δίνει ρέστα με επικό τρολάρισμα.

«Οικοπεδόφερτα; Μπαρόφερτος όποιος φέρνει μπαρ μαζί, κλαμπόφερτος όποιος φέρνει το κλαμπ του μαζί. Είναι γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο».