Σε μία νέα δοκιμασία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι παίκτες του MasterChef στο επεισόδιο της Δευτέρας (27/3) με τον Γιώργο Πορφύρη ως νικητή της ομαδικής δοκιμασίας να μοιράζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

«Θα παίξει πολύ ύπουλα» – «Είναι χειριστικός, θα κάτσει λίγο ακόμα, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να φύγει» άρχισαν να τον κράζουν εκ νέου οι συμπαίκτες του για τις επιλογές του και εκείνος αφού έδωσε… ρεπό στον εαυτό του και αποφάσισε να μην μαγειρέψει , ανέβηκε στον εξώστη και διάβαζε βιβλίο ψυχολογίας – «Μπας και καταλάβω τι υπάρχει στο μυαλό τους.

Την ίδια ώρα συμβουλές για σεξουαλική διέγερση έδωσε ο Ηλίας Κιαζόλι – «Να τρώτε υγιεινά και θα δείτε αλλαγές στις σεξουαλικές σας δυνάμεις» – μέσα από το MasterChef και κάπου εκεί θυμήθηκε ότι στο παρελθόν είχε συναγωνιστεί στον διαγωνισμό με τον Δημήτρη Μπέλλο και με βασικό υλικό το αγγούρι – «Με κυνηγάει ακόμα το αγγούρι του Μπέλλου, με έχει στοιχειώσει – Το “έφαγα” εγώ».

Ο Κουτσόπουλος έφτυσε το πιάτο της Πωλίνας – «Είναι περίεργο το κρεατάκι»

«Είναι μια κακή ημέρα. Γελάω, γιατί ξέρω ότι θα πάω στον τάκο», είπε η Πωλίνα πηγαίνοντας το πιάτο της στους κριτές.

Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε μιας και οι τρεις σεφ δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το πιάτο της, το οποίο περιλάμβανε κοφτό μακαρονάκι και μια πανσέτα με αρκετό λίπος που γλύκιζε.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δοκίμασε το πιάτο της παίκτριας, αλλά δεν κατάφερε να καταπιεί το κομμάτι. Πήρε μια χαρτοπετσέτα και το έφτυσε σχολιάζοντας: «Είναι περίεργο το κρεατάκι εκεί στο λίπος».

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο μεγάλη ντροπή στη ζωή μου», ανέφερε η Πωλίνα, δίχως ωστόσο να χάσει το χαμόγελό της.

Η ωμή τάρτα της Γιώτας – Δεν δοκίμασαν οι κριτές

Η Γιώτα πάλι τα πήγε χειρότερα από την ίδια. Η τάρτα της ήταν ωμή και οι κριτές δεν την δοκίμασαν. «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για το τσέρκι σεφ. Έβγαλα την τάρτα την τελευταία στιγμή και δεν πρόλαβα να βγάλω το τσέρκι», είπε αρχικά και συνέχισε αστειευόμενη μιλώντας στον Σωτήρη Κοντιζά: «άλλοι φέρνουν καπνούς, εγώ φέρνω τσέρκια».

«Δεν πρόλαβα να το βγάλω, άσε που νόμιζα ότι θα μου απλώσει και η τάρτα κι έμεινε πάνω στο πιάτο», είπε στην ατομική συνέντευξη που έδωσε.

«Πιέστηκα με τον χρόνο», δικαιολογήθηκε, αν και τόνισε πως έμεινε ευχαριστημένη το αποτέλεσμα. «Ήταν αρκετά νόστιμη και νομίζω πως έχει ψηθεί καλά».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, πάλι, της είπε πως η εμφάνιση του πιάτου της ήταν μέτρια, ενώ είχε ενστάσεις και για το ψήσιμο, οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές στη συνέχεια. Κι όταν έκοψαν την τάρτα ο Κοντιζάς, είπε: «Τι είναι αυτό, αβγά είναι μέσα;» και ενδιαφέρθηκε να μάθει ακριβώς τη συνταγή που ακολούθησε διαγωνιζόμενη.

«Κι εσύ έφαγες μια ίδια, που ήταν μια χαρά. Για πλησίασε λίγο», της είπε και τόσο εκείνος όσο και ο Κουτσόπουλος της έδειξαν πως το πιάτο που τους πήγε ήταν ωμό. «Το αβγό δεν έχει ψηθεί εδώ», είπε ο Κοντιζάς. «Εδώ έχει μείνει το μείγμα (ωμό)», σημείωσε ο Κουτσόπουλος.

Αντίθετα οι σεφ είχαν μόνο θετικά λόγια για την «εθιστική» σαλάτα του Θοδωρή.

Αυτός είναι ο νικητής του Mystery Box

Ο Αλέξανδρος, ο Θοδωρής και ο Δημήτρης Μπέλλος είχαν το καλύτερο πιάτο στην δοκιμασία του Mystery Box!

Οι κριτές τους είπαν ότι και οι τρεις είχαν πάρα πολύ καλές προσπάθειες και δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και νικητής ήταν ο Θοδωρής!

«Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είμαι χαρούμενος γιατί μαγείρεψα νόστιμα» είπε στην κάμερα του MasterChef ο παίκτης.

Οι χειρότερες προσπάθειες και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Άσχημα πιάτα στη δοκιμασία του Mystery Box είχαν οι: Μαρία Λαζαρίδου, Μαρία Μπέη, Νίκος και Κωνσταντίνος.

Ωστόσο, τις πιο αδύναμες προσπάθειες είχαν η Γιώτα, η Πωλίνα και ο Παύλος.

Οι τρεις τους θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση και θα πρέπει να διαγωνιστούν απόψε για να διεκδικήσουν τη θέση τους μέσα στον διαγωνισμό μαγειρικής.