Οι 16 καλύτεροι του MasterChef 2023 μπήκαν στο επεισόδιο της Δευτέρας (27/3) στην κουζίνα του διαγωνισμού μαγειρικής του Star. Οι κριτές τους καλωσόρισαν σε μία νέα εβδομάδα που ξεκίνησε με ένα ακόμα Mystery Box.

Ο Γιώργος Πορφύρης, ως αρχηγός της νικήτριας ομάδας, είχε στη διάθεση του τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας και οι επιλογές του μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα κάποιων συμπαικτών του.

O Γιώργος σήκωσε το κόκκινο κουτί και αποκαλύφθηκαν τα υλικά που κρύβονταν από κάτω και κάτι αντίστοιχο έγινε και με το λευκό κουτί.

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Κοντιζάς του ανακοίνωσε τα πλεονεκτήματά του όπως το να επιλέξει να μη μαγειρέψει και να ανέβει στον εξώστη εξασφαλίζοντας τη θέση του στην επόμενη ομαδική, αλλά δεν μπορούσε να διεκδικήσει τα 1.000 ευρώ και τα πλεονεκτήματα όσων μαγείρευαν.

Αν μαγείρευε θα έπρεπε να επιλέξει ποιος θα ανέβαινε στον εξώστη μιας και θα μαγείρευαν 15 παίκτες. Θα έπρεπε να επιλέξει σε ποιους θα έδινε το κόκκινο και σε ποιους το λευκό κουτί, αλλά κι εκείνον που θα του έδινε τα μισά υλικά που βρίσκονταν στο κουτί και ποια θα ήταν αυτά.

Αν δεν ανέβαινε στον εξώστη θα χρησιμοποιούσε όλα τα υλικά και από τα δυο κουτιά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να επιλέξει ποιος θα είχε αυτό το πλεονέκτημα.

Ακούγοντας τα πλεονεκτήματα του Γιώργου Πορφύρη ο Μότο Μότο δήλωσε πίσω από τις κάμερες: «Θα παίξει πολύ ύπουλα! Πολλοί δε θα είναι χαρούμενοι με τις επιλογές του».

«Θα απολαύσω την ασυλία μου και θα ανέβω στον εξώστη. Θα μαγειρέψει με τα υλικά και τον δυο κουτιών ο Άγγελος», ανέφερε ο Γιώργος Πορφύρης.

Μοίρασε τα κουτιά στους συμπαίκτες του και έδωσε το μειονέκτημα (μαγείρεψε με τα μισά υλικά) στον Μότο Μότο.

«Δεν μπορώ καθόλου με τον Πορφύρη. Είναι χειριστικός. Όλη την ώρα κλαίγεται. Θα κάτσει λίγο ακόμα, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να φύγει», δήλωσε με τη σειρά της η Στέλλα.

Κι ενώ οι συμπαίκτες του ξεκίνησαν την μαγειρική δοκιμασία, ο Γιώργος Πορφύρης που επίλεξε να δώσει… ρεπό στον εαυτό του, ανέβηκε στον εξώστη και διάβαζε βιβλίο ψυχολογίας. «Μπας και καταλάβω τι υπάρχει στο μυαλό κάποιων ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά.