Στα προηγούμενα επεισόδια είχαμε δει τον Αλέξανδρο να δυσανασχετεί με την επιστροφή του Γιώργου Πορφύρη στο MasterChef και γενικότερα να εκδηλώνει από την αρχή την αντιπάθειά του προς το πρόσωπό του.

Ωστόσο αργότερα οι δυο τους προσπάθησαν να τα βρουν με τη μετέπειτα στάση τους να δείχνει ότι έχουν αποκατασταθεί πλέον οι σχέσεις τους. Από «εχθροί» έγιναν κολλητοί, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο και ο Αλέξανδρος δήλωνε: «Χωρίς τον Πορφύρη δεν πάω πουθενά, ούτε αυτός χωρίς εμένα».

Τα εκατέρωθεν «καρφιά» που εξαπέλυσαν οι διαγωνιζόμενοι στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της ομαδικής δοκιμασίας στο επεισόδιο της Πέμπτης (23/3), αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι η κόντρα τους όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι πιο σφοδρή από ποτέ.

«Στην αρχή του παιχνιδιού ανοίχτηκα σε άτομα και είδα ότι στο πρώτο στραβοπάτημα ήταν οι πρώτοι που με πρόδωσαν και μου γύρισαν την πλάτη. Άνθρωποι όπως ο Αλέξανδρος, η Στέλλα, ο Βαγγέλης που έχει αποχωρήσει, ο Δημήτρης. Σε όλους αυτούς έδωσα ένα κομμάτι του εαυτού μου κι αυτό που έλαβα ήταν ταπείνωση, περιφρόνηση και υποτίμηση», τόνισε ο Γιώργος Πορφύρης.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος δήλωσε αρχικά ότι «με τον Πορφύρη ξεκινήσαμε στραβά μετά το συζητήσαμε και τα βρήκαμε. Κάποια στιγμή βέβαια ξεκίνησε να μου κάνει πόλεμο. Σε εμένα και σε όσους έκανα παρέα. Όταν είδε ότι δεν τον παίρνει, σταμάτησε» και συνέχισε:

«Όταν έχασαν στην ομαδική και ο Παύλος έβγαλε στον τάκο τη Γιώτα… Μάλλον αυτός νόμιζε ότι εμείς κάναμε μια συνεννόηση να βγάλουμε υποψήφια τη Γιώτα. Από τότε δε μιλάμε και δε με ενδιαφέρει κιόλας», συμπλήρωσε ο ίδιος αφήνοντας υπαινιγμούς πως η αλλαγή στη συμπεριφορά του Πορφύρη οφείλεται στο ότι ο τότε αρχηγός της μπλε ομάδας Παύλος είχε βγάλει υποψήφια προς αποχώρηση τη Γιώτα.

Αλέξανδρος για Γιώργο «Είναι γλίτσα, είναι σίχαμα»

Η Γιώτα, λοιπόν, είναι υπεύθυνη για την αναζωπύρωση της κόντρας τους. Ο Πορφύρης με την παίκτρια είναι πολύ κοντά μέσα στο σπίτι του MasterChef 2023.

Η χημεία μάλιστα που έχουν μεταξύ τους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους συμπαίκτες τους, με τις σπόντες ότι είναι ζευγάρι να δίνουν και να παίρνουν. Στο επεισόδιο της Πέμπτης (23/3) αυτές πλήθυναν όταν ο Πορφύρης ως αρχηγός την διάλεξε στην ομάδα του εκφέροντας ένα κομπλιμέντο «Θα διαλέξω την πιο όμορφη ζαχαροπλάστρια» που την έκανε να κοκκινήσει.

Ο Γιώργος Πορφύρης πιστεύει ότι ο Αλέξανδρος είχε συνωμοτήσει στην προηγούμενη ομαδική με τον Παύλο, για να τη βγάλουν υποψήφια τη Γιώτα.

Όταν στην ομαδική δοκιμασία της Πέμπτης (23/3) ο αντίπαλος αρχηγός του Πορφύρη, ο Κωνσταντίνος Κόκοτας συμπεριέλαβε στην ομάδα του τον Αλέξανδρο, ο τελευταίος είδε την κίνησή του αυτή με καχυποψία. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αν το έκανε εσκεμμένα είναι γιατί τον δασκάλεψε ο φίλος του ο Πορφύρης, τον οποίο χαρακτήρισε γλίτσα, τσόφλι και σίχαμα.

«Ο Κόκοτας με κοιτάει ενοχικά. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλό παιδί ο Κώστας. Θα με στεναχωρήσει άμα είναι σε αυτό. Παρ’ όλα αυτά θα τον δικαιολογήσω, αν όντως το έχει κάνει, γιατί είναι πιο μικρός και έχει να κάνει με έναν τύπο, ο οποίος είναι μεγάλη γλίτσα, μεγάλο τσόφλι. Ο τύπος είναι σίχαμα», ήταν οι απίστευτοι χαρακτηρισμοί που απέδωσε στον Πορφύρη ο Αλέξανδρος.

Ο Αλέξανδρος έγινε έξω φρενών και ξεστόμισε μερικά «γαλλικά» με αποδέκτες ορισμένους παίκτες που έχουν πολύ ψηλά τον αμανέ. Δε θέλησε τέλος να τους ονοματίσει, αλλά ήταν σαν να φωτογράφιζε τη Μαρία Μπέη.

Ήταν μάλιστα τόσο ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην δοκιμασία που όταν η Στέλλα – η οποία ευχήθηκε να χάσει η ομάδα της «Για να γίνει μπουρλότο εκεί μέσα» όπως δήλωσε – τραγούδησε το ομώνυμο άσμα της Άννας Βίσση ο Πορφύρης έβγαλε ένα «βούλωστο».