Ο Δημήτρης Μπέλλος κατάφερε στο επεισόδιο της Τετάρτης (22/3) να υπερτερήσει μαγειρικά έναντι της Μαρίας Ματσούκαρου, κερδίζοντας μια θέση στο φετινό διαγωνισμό και πλέον διεκδικεί και εκείνος τον τίτλο του MasterChef 2023.

Τους 17 διαγωνιζόμενους, που συνεχίζουν ακάθεκτοι στην πορεία για τη νίκη, περίμενε στην Πέμπτη (23/3) άλλη μια ξεχωριστή Ομαδική Δοκιμασία. Αυτή τη φορά οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μαζί με τον Αντιπύραρχο Λεωνίδα Αντωνόπουλο, υποδέζτηκαν τους επίδοξους MasterChefs στο «Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Έτσι, οι τρεις κριτές καλωσόρισαν τους επίδοξους σεφ και υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Μπέλλο ξεχωριστά ρωτώντας τον τις πρώτες του εντυπώσεις.

Ο παίκτης μιλώντας στην κάμερα της παραγωγής δήλωσε πως βρήκε τους συμπαίκτες του στο MasterChef 2023 πολύ ήρεμους ενώ ο ίδιος παρομοίασε την κατάσταση με την ησυχία της εκκλησίας.

«Μια χαρά με υποδέχτηκαν τα παιδιά στο σπίτι. Μια ηρεμία, μια ησυχία, σε εκκλησία λέω μπήκα!» δήλωσε ο Δημήτρης Μπέλλος.

Βέβαια το… σκηνικό που αντίκρισε ο εισβολέας μόνο στην πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται, καθώς το σπίτι του διαγωνισμού θυμίζει περισσότερο με… εμπόλεμη ζώνη. Η εικόνα με τις… σιγανοπαπαδιές που βρήκε μπαίνοντας εκ νέου στον διαγωνισμό ήταν γιατί αρκετοί νέοι παίκτες δεν έχουν δει με καλό μάτι την είσοδο παλιών διαγωνιζόμενων και το θάψιμο και οι αψιμαχίες πάνε… σύννεφο. Στέλλα Αλέξανδρος αλλά και ο Ηλίας με τον οποίο Μπέλλος και Μπέη έχουν θέματα από το παρελθόν έσταξαν δηλητήριο για το «Μπελλοζεύγαρο» την ώρα που ο Δημήτρης βίωνε τα πρώτα του λεπτά στο σπίτι και συστηνόταν στους συμπαίκτες του. «Θα μπορούν να τον γλείφουν όλη μέρα – Θέλω να ξεράσω», Καμιά όρεξη δεν έχω να καλωσορίσω κανέναν – Ίσως ηρεμήσει και η άλλη να μη μας πρήζει κιόλας» ήταν μόνο μερικά από όσα ακούστηκαν.

Ομαδική δοκιμασία στο «Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν ένα πλήρες γεύμα αποτελούμενο από σαλάτα, αλοιφή, όσπρια, κυρίως πιάτο και γλυκό για 50 καλεσμένους, που εργάζονται και εκπαιδεύονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης. Εκείνοι θα δοκίμαζαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων και θα επέλεγαν την ομάδα που παρουσίασε το καλύτερο αποτέλεσμα, δίνοντας τη θετική τους ψήφο. Η ομάδα με τις περισσότερες ψήφους θα στεφθεί νικήτρια.

Ο διαχωρισμός των ομάδων και η συμφωνία των αρχηγών

Ο Γιώργος Πορφύρης, ως νικητής του Test Δημιουργικότητας, είχε στη διάθεση του τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας. Έπρεπε να διαλέξει χρώμα για την ομάδα του και αντίπαλο αρχηγό. Ο ίδιος φόρεσε κόκκινη ποδιά και επέλεξε να μονομαχήσει με τον κολλητό του, Κωνσταντίνο Κόκοτα.

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα που δόθηκε στον Γιώργο Πορφύρη ήταν να διαλέξει βασικό υλικό για κάθε κατηγορία.

Πώς διαμορφώθηκαν οι δύο ομάδες

Σκοπός των δύο αρχηγών ήταν να χωριστούν παλιοί και νέοι παίκτες. Έτσι στην κόκκινη ομάδα θα αγωνιστούν οι: Ηλίας, Μπέλλος, Μαρία Μπέη, Μαρία Λαζαρίδου, Γιώτα, Moto Moto, Παύλος και Στέλλα, ενώ παίκτες στην μπλε ομάδα θα είναι οι: Νικήτας, Νίκος Τράκας, Άγγελος, Θοδωρής, Δημήτρης, Πωλίνα και Αλέξανδρος.

Το κομπλιμέντο του Πορφύρη στη Γιώτα και η αντίδρασή της

Πολύ κοντά μέσα στο σπίτι του MasterChef 2023 έχουν έρθει ο Γιώργος Πορφύρης με τη Γιώτα.

Η χημεία μάλιστα που έχουν μεταξύ τους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους συμπαίκτες τους, με τις σπόντες ότι είναι ζευγάρι να δίνουν και να παίρνουν.

Ο Γιώργος Πορφύρης, αν και μέχρι τώρα δεν έχει εκδηλώσει ανοιχτά τα συναισθήματά του για τη Γιώτα, δεν είναι λίγες οι φορές που την έχει βοηθήσει από τον εξώστη στις αντιγραφές πιάτου, ή που την έχει επιλέξει στην ομάδα του.

Το τελευταίο το έκανε και λίγο πριν την έναρξη της εξωτερικής ομαδικής δοκιμασίας. Μάλιστα πριν την καλωσορίσει στην κόκκινη ομάδα, την προσφώνησε ως «πιο όμορφη ζαχαροπλάστρια».

«Θα διαλέξω την πιο όμορφη ζαχαροπλάστρια. Τη Γιώτα», είπε ο Πορφύρης με τη Γιώτα να ντρέπεται και να χαμογελά αμήχανα.

Η Πωλίνα συμφώνησε πως η Γιώτα είναι πολύ όμορφη, αλλά θεωρεί τον εαυτό της καλύτερο στη ζαχαροπλαστική.