Ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης ήταν ο πρώτος νικητής του πρώτου Mystery Box και εκτός από τα πλεονεκτήματα στην Ομαδική Δοκιμασία κέρδισε και έπαθλο 1.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Χατζίνας, ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας και ο Νίκος Παντατοσάκης, δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, στην απαιτητική δοκιμασία του Mystery Box και κλήθηκαν στο επεισόδιο της Τρίτης (31/1) του MasterChef 2023 να διαγωνιστούν στην πρώτη Δοκιμασία Αποχώρησης της χρονιάς, που ήταν πιο επεισοδιακή από ποτέ.

Φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και στάθηκαν μπροστά από τους κριτές με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να παίρνει πρώτος τον λόγο σημειώνοντας: «Παιδιά, καλωσήρθατε στη πρώτη δοκιμασία αντιγραφής. Νίκος, Κωνσταντίνος και Γιάννης είχαν τις πιο αδύναμες προσπάθειες και ως εκ τούτου οδηγήθηκαν σε αυτή τη δύσκολη φάση» και πρόσθεσε:

«Παιδιά, όπως εξηγήσαμε και στο Mystery Box φέτος δεν υπάρχουν επιστροφές. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να τα δώσετε όλα», πρόσθεσε με τη σειρά του ο Σωτήρης Κοντιζάς και στη συνέχει άνοιξε την καμπάνα με το πιάτο αντιγραφής.

Και οι τρεις είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά για να κάνουν μια πιστή αντιγραφή του πιάτου.

Η μία ώρα που είχαν στη διάθεσή τους για να αντιγράψουν πιστά το πιάτο πέρασε, οι κριτές βαθμολόγησαν και η ώρα της κρίσης έφτασε. Οι σεφ, βέβαια, σημείωσαν πως είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση και των τριών παικτών.

Κωνσταντίνος και Γιάννης συγκέντρωσαν συνολικά 22 βαθμούς. Ως εκ τούτου ήταν ασφαλείς και ανέβηκαν στον εξώστη. Αντιθέτως, ο Νίκος συγκέντρωσε 19 βαθμούς και ήταν έτοιμος να δει την πόρτα της εξόδου.

Στο MasterChef 2023, όμως, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις με ασφάλεια και οι εξελίξεις άφησαν τους διαγωνιζόμενους έκπληκτους και ανυπόμονους για τη συνέχεια. Μια αναπάντεχη και απροσδόκητη «εισβολή» από το παρελθόν, προκάλεσε σοκ και δέος σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Βάσει της χαμηλής του βαθμολογίας, λοιπόν, ο Νίκος Παντατοσάκης κανονικά θα έπρεπε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη αφού όπως ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής είχε ακόμα μία ευκαιρία να συνεχίσει το ταξίδι του στο MasterChef, με τον όρο ότι θα αντιμετωπίσει και θα νικήσει σε μαγειρική μονομαχία έναν παλιότερο παίκτη, ο οποίος θα διεκδικήσει κι αυτός μία θέση στο παιχνίδι.

«Υποσχεθήκαμε αλλαγές, δεν υπάρχουν επιστροφές. Υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία για την πιο αδύναμη προσπάθεια για την πρώτη δοκιμασία της εβδομάδας. Αρχής γενομένης από σήμερα και για 10 εβδομάδες, θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη θέση της απέναντι σε έναν διαγωνιζόμενο από παλιούς κύκλους του MasterChef».

Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε κι εμφανίστηκε μπροστά στους παίκτες ο Γιώργος Πορφύρης από το πρώτο MasterChef, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για αυτήν την μάχη. Μάλιστα αυτό θα συμβαίνει κάθε εβδομάδα με έναν παλιότερο παίκτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι παίκτες έμειναν εμβρόντητοι με αυτήν την αναπάντεχη εξέλιξη, ενώ δεν ήταν και λίγοι όσοι ανέφεραν πως… ξενέρωσαν.