Στην Τελική Επιλογή, η Πωλίνα Βετσίνοβα, ο Νίκος Κοντός, ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Ρωμαίος Κοτσίνης και ο Αριστοτέλης Νικολογιάννης, ήταν αυτοί που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δεύτερη ευκαιρία της μαύρης ποδιάς και να κερδίσουν την είσοδό τους στον φετινό διαγωνισμό του MasterChef 2023.

Oι 24 διαγωνιζόμενοι, που διεκδικούν τον τίτλο, το τρόπαιο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ, εμφανίστηκαν στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/1) πανέτοιμοι, με πολλή όρεξη και πολλές ιδέες στο ξεκίνημα του γαστρονομικού ταξιδιού τους στην κουζίνα του MasterChef 2023.

Και αν κάποιοι νόμιζαν ότι γνώριζαν τι τους περιμένει, γρήγορα διαψεύστηκαν. Το MasterChef επέστρεψε πιο απαιτητικό, ανατρεπτικό και απρόβλεπτο από ποτέ.

Η ώρα για την πρώτη δοκιμασία του Mystery Box, που θα κρίνει πολλά, έφτασε και οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ανακοίνωσαν τις μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία, που δημιουργούν νέα δεδομένα στους υποψήφιους.

Για πολλούς διαγωνιζόμενους στο παρελθόν το Mystery Box υπήρξε η αγαπημένη τους δοκιμασία, αφού μπορούσαν να πειραματιστούν ελεύθερα χωρίς επιπτώσεις. Φέτος, όμως, αυτό αλλάζει. Κάθε εβδομάδα οι επίδοξοι μάγειρες θα διαγωνίζονται εναλλάξ σε δοκιμασία Mystery Box και Test Δημιουργικότητας και οι τρεις chef κριτές, θα δοκιμάζουν όλα τα πιάτα.

Εκείνος ή εκείνη με το καλύτερο πιάτο δεν θα έχει μόνο τα πλεονεκτήματα στην επερχόμενη ομαδική δοκιμασία, αλλά θα κερδίζει και έπαθλο 1.000 ευρώ.

MasterChef: Η παταγώδης αποτυχία του πρώτου Mystery Box και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Το πρώτο Mystery Box της χρονιάς παρακολουθήσαμε στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/1).

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου Mystery Box, επικράτησε πανικός στις κουζίνες των επίδοξων chefs. Σε αρκετούς δεν έφτασαν τα 60 λεπτά, με αποτέλεσμα τα πιάτα τους να είναι ημιτελή.

Απογοητευμένος με το τελικό αποτέλεσμα έδειχνε ο Γιάννης, ο οποίος αισθανόταν πως θα βγει υποψήφιος και εκδήλωσε πως θεωρεί αποτυχία να αποχωρήσει πρώτος από το MasterChef 2023.

«Δεν πήγε καλά. Η σάλτσα μου δε μ’ αρέσει. Γευστικά μπορεί να είναι ωραίο, αλλά δεν την περίμενα να κατέβει. Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά. Έχω κάνει έναν πάγκο χάλια. Είμαι απογοητευμένος», είπε ο Γιάννης.

Το πιάτο του Κωνσταντίνου απογοήτευσε τους κριτές

Ένα καμένο πιάτο είναι πάντα αυτό που δεν θέλει κανείς να συμβεί σε έναν τέτοιο διαγωνισμό και δυστυχώς συνέβη με το… καλημέρα με την απογοήτευση των κριτών να είναι εμφανής.

Ο Κωνσταντίνος έφτιαξε πάπια αρωματισμένη με σουτζούκι.

Τα σχόλια που άκουσε από τους κριτές δεν ήταν καθόλου θετικά «Είναι μια πολύ κακή προσπάθεια», του είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς του άσκησε ακόμα πιο αυστηρή κριτική, λέγοντάς του πως δεν είναι δυνατόν να μη δοκιμάζει τα στοιχεία που βάζει στα πιάτα του.

«Είμαστε μάγειρες, σερβίρεις στον καλεσμένο κάτι, δε νοείται να μην έχεις δοκιμάσει αυτό που μπαίνει στο πιάτο», τόνισε ο chef, δίνοντας παράλληλα στον παίκτη να δοκιμάσει ένα κομμάτι από την πάπια που έφτιαξε.

Ύστερα από ώριμη σκέψη οι κριτές κατέληξαν στα τέσσερα καλύτερα και τα τρία χειρότερα πιάτα για την δοκιμασία αποχώρησης. Οι παίκτες με τις εξαιρετικές προσπάθειες ήταν ο Αλέξανδρος, η Στέλλα, ο Παύλος και ο Παναγιώτης με νικητή στο τέλος τον Αλέξανδρο.

Τελικά νικητή της δοκιμασίας οι τρεις κριτές ανέδειξαν τον Αλέξανδρο, ο οποίος έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό πριν την έναρξη της μαγειρικής αναμέτρησης, οι πιο αδύναμες προσπάθειες στο μυστηριώδες κουτί θα βγαίνουν στον τάκο με τους υποψήφιους να διεκδικούν την παραμονή τους στο MasterChef 2023.

Τις λιγότερο καλές προσπάθειες είχαν ο Κώστας Κόκκοτας, ο Γιάννης Χατζίνας και ο Νίκος Παντατοσάκης, οι οποίοι θα διαγωνιστούν απόψε σε πιάτο αντιγραφής προκειμένου να κερδίσουν την παραμονή τους στο ριάλιτι μαγειρικής.