Στην Ουκρανία βρέθηκε η Ηρώ Καριοφύλλη η οποία κατέγραψε από κοντά όσα είδε να συμβαίνουν στην εμπόλεμη χώρα. Οι εικόνες στην Ουκρανία έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας γέμισαν, τύψεις, όπως εξομολογήθηκε, την δημοσιογράφο.

Η Ηρώ Καριοφύλλη, το πρωί της Τετάρτης (20/04) βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και εξομολογήθηκε τα όσα βίωσε.

«Στο Κίεβο η κατάσταση ήταν η πιο φρικτή από όλες. Νιώθω τύψεις που αφήσαμε πίσω τους ανθρώπους αυτούς γιατί ο πόλεμος δεν τελείωσε γι΄αυτούς».

Το πράγμα πράγμα που έκανε γυρνώντας στην Ελλάδα ήταν να πάρει λουλούδια σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από το μαύρο χρώμα που αντίκριζε γύρω της επί έναν μήνα. «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν γύρισαν ήταν να πάρω λουλούδια για να δω χρώμα γιατί εκεί ήταν όλα μαύρα».

«Και 10 ζωές να ζήσεις δεν θα ζήσεις τέτοιες εμπειρίες. Είναι ένας πόλεμος που δεν τηρήθηκαν κανόνες. Ήταν φρικτή η κατάσταση. Είναι ο τρόπος που φέρθηκαν στους άμαχους, πόλεμος σημαίνει νεκρούς. Αυτό όμως που αντικρίσαμε, το να πηγαίνεις παντού και να βλέπεις παντού νεκρούς ανθρώπους για χιλιόμτερα… Κάναμε ελιγμούς με το αυτοκίνητο για να μην πατήσουμε ανθρώπους. Είχε ωμότητα ο πόλεμος, βαναυσότητα» κατέληξε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη.