Η Φανή και ο Νικήτας βγήκαν στο επεισόδιο της Παρασκευής (15/4) του MasterChef στον τάκο από την ψηφοφορία μετά την ήττα της κόκκινης ομάδας στην ομαδική δοκιμασία, αλλά η Καλλιόπη είχε άλλα σχέδια.

Η ψηφοφορία έφερε στο προσκήνιο διαφωνίες κι αντιπαραθέσεις. Η ατάκα του «Μπόμπαινα» για «φούστα μπλούζα» συνταγές έκανε έξαλλο το Twitter, με τους κριτές να παίρνουν το μέρος του Νικήτα, στον οποίο έριξε τα βέλη του ο Δημήτρης Ταϊρίδης.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, λοιπόν, έκανε χρήση της κάρτας ασυλίας, έσωσε τον Νικήτα και στη θέση του ανάμεσα στον Μάριο και τον Νίκο έστειλε για αντίπαλο της Φανής τον δεύτερο.

Το Twitter δεν είδε με καλό μάτι αυτή της την κίνηση. «Έφαγε» άγριο… κράξιμο για την ακρίβεια με ατάκες «Ποπίτσα, μεγάλη σιγανοπαπαδίτσα», με τους χρήστες να κάνουν λόγο για στρατηγική, κυβίστηση και «μπιφτέκα που γύρισε».

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, o ταλαντούχος chef, με σπουδές Sommelier, Χάρης Νικολούζος, που φέρνει ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής για τους διαγωνιζόμενους.

Το μενού είχε φραγκόκοτα «πατσιτσάδα» λιτή μεν στην όψη αλλά με αρκετή τεχνική και απαιτήσεις.

Νίκος και Φανή επιστράτευσαν τις γνώσεις τους αλλά και παρατηρητικότητα και επιχείρησαν να αποδώσουν στο μέγιστο την παρασκευή.

Αφού δοκίμασαν τις προσπάθειές τους οι κριτές επέστρεψαν με την απόφασή τους, η οποία ήταν να ανέβει η Φανή στον εξώστη.

Έλα, όμως, που η Φανή έκανε στο ΄90 την ανατροπή.

Ζήτησε από τους κριτές να αποχωρήσει εκείνη από το ριάλιτι. «Σεφ, θα ήθελα να αποχωρήσω σήμερα εγώ από τον διαγωνισμό. Χάρηκα πολύ που έκανα το πιάτο σας, δεν μπορούσα να μην μαγειρέψω. Ο λόγος είναι ένα προσωπικό, οικογενειακό ζήτημα υγείας και μου είναι δύσκολο να είμαι μακριά τους» εξήγησε με δάκρυα στα μάτια.

Και 2η και 3η οικειοθελής αποχώρηση σήμερα;

Έτσι εκείνη αποχώρησε, αλλά ο Νίκος εξέφρασε αμφιβολία για το αν πρέπει να συνεχίσει έπειτα από αυτή την ανατροπή στο παιχνίδι.

Ο Νίκος δεν το περίμενε και μετά από αυτή την εξέλιξη βρέθηκε σε δίλημμα. «Σε κάτι τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο να παραμείνω μετά από μια ξεκάθαρη νίκη όπως η σημερινή. Με τόσους καλούς μάγειρες στον διαγωνισμό δεν ξέρω αν προλαβαίνω να κλείσω το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας που υπάρχει. Αν εμείνει η Φανή στην απόφασή της πρέπει να σκεφτώ κι εγώ τι θα κάνω», είπε αρχικά ο Νίκος.

Αλλά στο τέλος μεταπείστηκε από τα καλά λόγια του Πάνου Ιωαννίδη.

«Ε, θα φύγω κι εγώ τότε», είπε χαριτολογώντας ο Σωτήρης Κοντιζάς. Ο Πάνος Ιωαννίδης με τη σειρά του είπε στον Νίκο πως έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου και πως αναμετρήθηκε με μια πολύ καλή μαγείρισσα σε μια πολύ απαιτητική συνταγή.

«Σκέφτομαι πως είναι η στιγμή της Φανής. Ανεβαίνω στον εξώστη και σκέφτομαι αν ήταν σωστό ή όχι αυτό που έκανα. Δεν ξέρω αν τα λόγια του Πάνου Ιωαννίδη είναι ικανά για να με κάνουν να μείνω», συμπλήρωσε ο Νίκος.

«Είμαι bisexual και το συνειδητοποίησα στα 17 μου»

Η Φανή αποκάλυψε ότι το πρόσωπο με το πρόβλημα υγείας είναι ο παππούς της, ένας πολυαγαπημένος της άνθρωπος, ο οποίος την έχει στηρίξει σε πολύ σημαντικούς σταθμούς της ζωής της.

«Είναι πολύ δικός μου άνθρωπος κι ο άνθρωπος που με μεγάλωσε. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα κι είναι μια κατηγορία από μόνος του. Μακάρι να είναι όλοι σαν τον παππού μου. Με έχει μεγαλώσει με τη γιαγιά μου και ξέρουν τα μάτια μου καλύτερα κι από εμένα. Είμαι bisexual και μέχρι τα 17 μου που το συνειδητοποίησα, είχα σχέσεις κανονικά με άντρες.

Ο παππούς μου μού είπε ότι θέλω να είσαι καλά είτε αυτό είναι με άντρα είτε με γυναίκα. Θέλω να σε βλέπω να χαμογελάς».

Το ψέμα της Καλλιόπης και το άδειασμα της Φανής

Η ίδια ανακοίνωσε στους κριτές ότι θέλει να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος υγείας.

Ωστόσο, η φίλη της Καλλιόπη δεν παραδέχτηκε στην κάμερα ότι το γνώριζε, ενώ η Φανή την «άδειασε» λέγοντας ότι το είχε πει στην Καλλιόπη και στον Νικήτα.

«Με τη Φανή μένουμε μαζί αλλά δεν ήξερα ότι έχει σκοπό να αποχωρήσει τόσο σύντομα και με αυτόν τον τρόπο, δεν μας είχε ανακοινώσει κάτι. Αλλά εντάξει τώρα μέσα του τι κρύβει ο καθένας… Και για μένα πάνω από όλα είναι η οικογένεια, ανεξάρτητα από του πού βρισκόμαστε» είπε η Καλλιόπη.

«Κοίτα ψέματα δε θα πω…Ο Νικήτας και η Καλλιόπη το ξέρανε. Είναι δυο πολύ δικοί μου άνθρωποι και αν με κάποιους ήθελα να το μοιραστώ ήταν εκείνοι», είπε η Φανή.