Νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box ήταν ο Νικήτας Μπατσικούρας, ο οποίος μοίρασε στους συμπαίκτες του τα πιάτα, με τα οποία κλήθηκαν να εμπνευστούν στο Tεστ Δημιουργικότητας, αλλά και τον χρόνο μαγειρικής, που είχαν στη διάθεσή τους.

Το μαγειρικό ζητούμενο της δοκιμασίας τελικά αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για τους Γρηγόρη Γιαννόπουλο, Πάνο Κουμουνδούρο και Καλλιόπη Μπεζαντέ, που στο επεισόδιο της Τρίτης (22/3) στο MasterChef κλήθηκαν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στον διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Ο Γιάννος Σδούγκας έχει ακόμα στην κατοχή του την κάρτα ασυλίας, αφού κανείς εκ των συμπαικτών του δε θέλησε να τον προκαλέσει σε μαγειρική μονομαχία για τη διεκδίκησή της. Ο Γιάννος δήλωσε πως δε θα κάνει χρήση της κάρτας για να σώσει κάποιον από τους υποψήφιους.

Ο καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, chef Άγγελος Μπακόπουλος, έφερε ένα πιάτο αντιγραφής – μικρασιατικό τονάκι με λαχανικά πλακί – που απαιτούσε μαγειρική αντίληψη, συγκέντρωση και προσοχή στα βήματα εκτέλεσης της συνταγής και το Twitter απαίτησε την επιστροφή του Σελίμ Σελτζούκ για να παραδώσει μαθήματα.

Στο MasterChef 2022 μια στιγμή κακής κρίσης και ένα βιαστικό λάθος, μπορούν να αποβούν μοιραία. Η μαγειρική «μάχη», ανάμεσα στους υποψηφίους, κρίθηκε στη λεπτομέρεια.

Ο Παναγιώτης κατάφερε μία άψογη επίδοση και συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ανέβηκε στον εξώστη.

Ανάμεσα στην Καλλιόπη Μπεζαντέ και τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο, ο δεύτερος είχε περισσότερες αστοχίες και λάθη που του κόστισαν και τη θέση στο μαγειρικό ριάλιτι.

Σχεδόν όλοι οι παίκτες στεναχωρήθηκαν με την αποχώρηση του αγαπημένου «μικρού», όπως τον φώναζαν.Μια δυσάρεστη αποχώρηση και για τους κριτές οι οποίοι θεωρούσαν φαβορί τον Γρηγόρη για την τελική τετράδα του MasterChef 6.

Το Twitter, πάντως, διχάστηκε με την αποχώρησή του