Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εμπόλεμη Ουκρανία με κομμένη την ανάσα και αναμένουν την κατάπαυση πυρός, αν και πότε αυτή επιτευχθεί. Έλληνες δημοσιογράφοι βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου και μεταδίδουν τα ρεπορτάζ τους για λογαριασμό των ελληνικών σταθμών. Ανάμεσα τους και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης (17/03), μεταδόθηκε ένα βίντεο στο οποίο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη βρισκόταν στην περιοχή Ποντίλ εν μέσω βομβαρδισμών. Συγκεκριμένα, η απεσταλμένη της δημόσιας τηλεόρασης ήταν έξω από την πόλη και κατέγραψε τη στιγμή των πυρών αλλά και την αντίδραση της ίδιας και του εικονολήπτη, Γιάννη Κολιγλιάτη.

Στο βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων ακούγεται η δημοσιογράφος γεμάτη αγωνία να φωνάζει: «Ε, ρε παιδιά! Μας ρίχνουν. Βομβαρδίζουν, παιδιά».

«Ήμασταν στο λάθος σημείο. Δεν ξέραμε ποιος μας ρίχνει. Σκεφτόμασταν μόνο μήπως μια φωνή βοηθήσει να σταματήσουν να μας ρίχνουν» εξήγησε η Ευτυχία Πενταράκη λίγη ώρα αργότερα.