Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Τετάρτης (16/3) την Κωνσταντίνα. H αγαπημένη τραγουδίστρια έκανε ένα «οδοιπορικό» στην πολυετή καριέρα της, στη συνάντησή της με τον Κώστα Χατζή, που εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό της όνομα, και στην «παρθενική» της εμφάνιση, στο πλευρό της Χάρις Αλεξίου και του Γιώργου Νταλάρα. Μίλησε με ενθουσιασμό για την «αναβίωση» της παλιάς «Αθηναίας», μέσα από τη νέα της συνεργασία με τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο στο «Argi’sHouse».

Με διάχυτη συγκίνηση και με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, περιέγραψε τις δικές της πληγές που της άφησε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, μια τραγική εμπειρία που βίωσε ως παιδί και που 48 χρόνια μετά δεν έχει ξεπεράσει, αφού ο πατέρας της είναι ακόμα αγνοούμενος. Μια καθηλωτική περιγραφή του βίαιου ξεριζωμού, αλλά και της επιστροφής στα Κατεχόμενα και στο πατρικό της σπίτι που πλέον μένουν Τουρκοκύπριοι. Η Κωνσταντίνα θυμήθηκε με πόνο όσα βίωσε και υπενθυμίζει σε όλους πως ο απλός κόσμος πληρώνει πάντα το βαρύτερο τίμημα.

«Η μαμά μου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της, να φροντίσει 5 πέντε παιδιά έχοντας χάσει τον άντρα της, που είναι αγνοούμενος στον πόλεμο του 1974. Ξυπνάνε μνήμες, καταρρακώνεται η ψυχή σου και βιώνεις την παιδική σου ηλικία. Εγώ έζησα τον πόλεμο στην παιδική μου ηλικία, ξέρω και τον ήχο από τις σειρήνες και λέω δεν μπορώ να τις ξανακούσω. Ξέρω και τον ήχο από τους βομβαρδισμούς, ξέρω την αιχμαλωσία γιατί τα δύο μου αδέρφια ήταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο, ξέρω τι θα πει να έχεις συγγενείς αιχμάλωτους», δήλωσε αρχικά η Κωνσταντίνα και στη συνέχεια:

«Ξέρω και το πιο δύσκολο πλήγμα το να έχουμε έναν άνθρωπο τον οποίο τον περιμένουμε να έρθει. Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε ότι μπορεί να έρθει και να είναι ζωντανός. Όταν περάσανε όμως 46 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, ξέρουμε πλέον ότι έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε να τον βρουν μέσα σε έναν ομαδικό τάφο, όπως έχουν βρει τόσους αγνοουμένους, μιλάμε για 2.000 αγνοουμένους», δήλωσε η Κωνσταντίνα.

Και σε άλλο σημείο τόνισε για την απώλεια του πατέρα της: «Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που όταν γινόταν η ανταλλαγή αιχμαλώτων, ήμουν με τη φωτογραφία του πατέρα μου και περιμέναμε να μάθουμε κάποιο νέο απ’ αυτούς που επιστρέφανε και τους δίναν πίσω».

«Ξέρω πάρα πολύ καλά αυτή την ιστορία, αυτό το δράμα. Έχασα τον πατέρα μου στην εφηβεία, σε μια ηλικία που τον είχα τόση ανάγκη», είπε η Κωνσταντίνα καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και πρόσθεσε:

«Το 2004 πήγα στα κατεχόμενα χωριά μας. Είναι ερείπια. Είδα τα σπίτια μας, το σπίτι της γιαγιάς μου που κάθονται Τουρκοκύπριοι μέσα. Η εκκλησία έχει γίνει περιστερώνας.

Οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα, πληρώνουν το τίμημα των “μεγάλων” που δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Η εκπομπή που με στήριξε ήταν οι “Ρεπόρτερς” της ΕΡΤ που έκαναν δύο οδοιπορικά στην πράσινη γραμμή, είχα πάει κι εγώ μαζί τους και ευτυχώς δεν είχαμε επιθέσεις όπως στα επόμενα χρόνια.

Υπάρχει ένας φόβος και για αυτό που γίνεται σήμερα. Ελπίζω να κοιτάξουν και το θέμα της Κύπρου» είπε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να θυμώνει διότι «για την Κύπρο δεν νοιάστηκε κανείς».