Έχοντας χάσει ήδη την πρώτη ασυλία της εβδομάδας στο Survivor, οι «Μαχητές» στο επεισόδιο της Δευτέρας (14/3) συνάντησαν στο στίβο μάχης τους «Διάσημους», έχοντας έναν και μόνο στόχο: Να πάρουν τη ρεβάνς και οι υπόλοιποι υποψήφιοι να είναι Κόκκινοι.

Η νίκη οδηγήθηκε στις λεπτομέρειες, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που «έκοψε την ανάσα».

Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίθηκε σε flag race. Τη νίκη του αγώνα ασυλίας πήραν τελικά οι Μαχητές σε έναν αγώνα για γερά νεύρα.

Την ίδια ώρα, αυξήθηκαν τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Σπύρος Μαρτίκας με τους «Διάσημους», αφού εκτός από τον Στάθη Σχίζα και ο Τάκης Καραγκούνιας ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον φαρμακοποιό εξαιτίας ενός χαρακτηρισμού που χρησιμοποίησε ο δεύτερος.

Στο Συμβούλιο του Νησιού οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο σε σημείο που κάποιοι από τους παίκτες δεν άντεξαν και αποχώρησαν.

Πανικός για την ακρίβεια προκλήθηκε στην ομάδα των Κόκκινων στο Survivor, μετά την σφοδρή σύγκρουση που υπήρξε νωρίτερα ανάμεσα σε Σπύρο Μαρτίκα και Τάκη Καραγκούνια.

O Τάκης του ανέφερε πως αν δεν αναθεωρήσει για όσα του είπε νωρίτερα, θα απευθυνθεί σε δικηγόρο. Από την άλλη ο Σπύρος του απάντησε ακόμα σε πιο έντονο ύφος δίχως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα στη λογομαχία τους.

Τότε ο Τάκης απείλησε με μηνύσεις τον φαρμακοποιό, αν δεν ανακαλέσει, και μάλιστα έστειλε εντολή μέσα από το συμβούλιο στον δικηγόρο του στην Αιγιαλεία.

Εκείνη τη στιγμή η Βρισηίδα Ανδριώτου αποχώρησε από το Συμβούλιο γιατί ένιωσε αδιαθεσία κι όταν επέστρεψε μαζί με την Κάτια Ταραμπάνκο αποκάλυψαν μια φράση που άκουσαν πως είπε ο Τάκης για την Ευρυδίκη. «Αυτό που είπες ήταν πολύ άσχημο. Δεν λες κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει κάτι τέτοιο. Είπες ότι αυτά που σου είπε ο ακατανόμαστος, καλά έκανε και στα είπε» του απευθύνθηκαν.

Ο Τάκης έγινε έξω φρενών και ζήτησε από την παραγωγή να παίξουν όσα είπε. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου καθώς ο ίδιος ανέφερε πως δεν χρησιμοποίησε τέτοιες εκφράσεις και δεν εννοούσε όσα είχε αναφέρει ο Βαλάντης για την Ευρυδίκη. «Δεν μπορώ θα φύγω. Μου λέτε ότι είπα ένα πράγμα ίδιο με έναν τοξικό άνθρωπο. Δεν το αντέχω». «Το ορκίζεσαι;» ρώτησε αγριεμένος την Κάτια. «Ναι, το ορκίζομαι!» του απάντησε.

«Ισχυρίζεσαι ότι ο Τάκης σου είπε κάτι παρόμοιο με αυτό που σου είπε ο Βαλάντης στο παρελθόν;» ρώτησε ο Γιώργος Λιανός.

Κάπως τα μάσησε εκεί η Ευρυδίκη λέγοντας «Δεν μου είπε ο άνθρωπος… Μου είπε ότι κάποιος είχε δίκιο, όταν σου έλεγε κάποια πράγματα εδώ».

«Ρε σου είπα ή δεν σου είπα, θα με τρελάνετε! Δεν μπορώ τα ψέματα για τα φράγκα!» εξερράγη ο Τάκης και εξήγησε πως εννοούσε τις ατάκες περί «επαγγελματία παίκτριας ριάλιτι» και όχι την απαράδεκτη ατάκα του Βαλάντη για την υγεία της.

Τα κορίτσια του είπαν ότι δεν τον κατηγόρησαν για κάτι. «Δεν με κατηγορήσατε που με παρομοιάσατε με έναν τοξικό άνθρωπο που της είπε μία κακή κουβέντα για αυτή!» συνέχισε στο ίδιο κρεσέντο ο μισθοφόρος.

Για πρώτη φορά ο Γιώργος Λιανός σε αυστηρό τόνο ζήτησε από τον Τάκη να σταματήσει να φωνάζει γιατί η κατάσταση ομολογουμένως είχε βγει – εδώ και ώρα – εκτός ελέγχου.

Μέσα σε όλα αυτά εντύπωση έκαναν και οι δηλώσεις της Ναυσικάς που αποκάλυψε ότι ο Τάκης της είπε ότι «τα κορίτσια» έλεγαν για εκείνη πίσω από την πλάτη της “να διώξουμε τη Ναυσικά και το παρεάκι της, αυτή ήρθε για κάνει πασαρέλα και διακοπές εδώ”».

Η ψηφοφορία

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας οι Διάσημοι ψήφισαν στην κάλπη τη Βρισηίδα Ανδριώτου.

Η Ασημίνα και η Ναυσικά είχαν τις ατομικές ασυλίες και ανέδειξαν για υποψήφιους την Τζο Μαριδάκη και την Κάτια Ταραμπάνκο καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια, όπως επεσήμαναν. Οι τρεις τους και ο Σπύρος Μαρτίκας θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους στο ριάλιτι στην προτίμηση των τηλεθεατών.