Η ώρα του bootcamp έφτασε. Η πόρτα της κουζίνας του MasterChef 6 άνοιξε τη Δευτέρα (31/1) για να υποδεχθεί όσους κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία από τη φάση των απαιτητικών auditions.

Σε αυτή την πρώτη φάση του bootcamp, πρώτοι στη μαγειρική «αρένα» μπαίνουν όσοι απέσπασαν δύο «ναι» από τους κριτές στις auditions. Οι υποψήφιοι καλούνται να αναμετρηθούν σε μαγειρικές μονομαχίες, με στόχο να καταφέρουν να περάσουν στη δεύτερη φάση του bootcamp.

Στην πρώτη φάση του bootcamp θα διαγωνιστούν συνολικά 36 διαγωνιζόμενοι, από τους οποίους θα φύγουν 26 άτομα.

Η διαδικασία της μαγειρικής δοκιμασίας ξεκίνησε με τους πρώτους παίκτες να χωρίζονται σε ζευγάρια, τα οποία προέκυψαν τυχαία. Με λίγα λόγια, οι παίκτες τράβηξαν ο καθένας από ένα μαχαίρι, το οποίο και αντιστοιχούσε σε ένα χρώμα. Με τον τρόπο αυτόν, προέκυψαν και τα ζευγάρια, τα οποία και θα έπρεπε να μονομαχήσουν.

Λίγο πριν ξεκινήσει η μαγειρική μονομαχία ανάμεσα στις πέντε ομάδες ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια ανακοίνωση βόμβα.

Τόνισε πως αν από τα πιάτα της κάθε ομάδας που θα φτάσουν μπροστά τους κρίνουν πως κάποια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν περνάει κανένας από τους δύο στην επόμενη φάση.

Οι μονομαχίες ήταν οι εξής: Θοδωρής με Λίζα, Νίκος με Λύκα, Κωνσταντίνος με Νίκο, Στέλιος με Ηλία, Θράσος με Βασίλη.

Οι παίκτες είχαν 45’ στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν και να εντυπωσιάσουν τους κριτές, προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση.

Αρκετοί δυσκολεύτηκαν, κάποιοι είχαν αστοχίες και φυσικά δεν ήταν δυνατό να περάσουν όλοι στην επόμενη φάση.

Από τους δέκα πρώτους παίκτες που διαγωνίστηκαν τέσσερις πέρασαν στην επόμενη φάση (Νίκος, Κωνσταντίνος, Βασίλης, Θοδωρής) και μία ποδιά περίσσεψε, αφού από το ζευγάρι Στέλιος-Ηλίας δεν πέρασε κανένας στην επόμενη φάση.

Όταν έφτασε η σειρά της Λύκας με τον Νίκο, εκείνη ήταν σίγουρη για τον εαυτό της, και σχεδόν πεπεισμένη πως θα περάσει στην επόμενη φάση.

Την ποδιά ωστόσο πήρε ο Νίκος, αφού πριν o Λεωνίδας Κουτσόπουλος του είπε καθώς έτρωγε κι εκείνος τον κοιτούσε: «Τις μπουκιές μου μετράς;».

Όσο για την ποδιά που περισσεύει; Θα μάθουμε στην πορεία τι θα απογίνει.

Η Λύκα, η Ελισάβετ και η ακτινογραφία ψαριού

Τρία άτομα έχουν ήδη μπει στο σπίτι, ο λόγος για τα golden pin των κριτών και ένα από αυτά είναι και η Ελισάβετ Κοντοκώστα.

Το golden pin του Κουτσόπουλου στεκόταν στον εξώστη και έδινε οδηγίες και συμβουλές στη Λύκα, που διαγωνιζόταν για το πώς θα καθαρίσει το λαβράκι.

Συγκεκριμένα, η Ελισάβετ ήξερε ακριβώς πόσα κόκαλα είχε το λαβράκι και σε ποια σημεία, βοηθώντας τη Λύκα να τα αφαιρέσει.

Το σκηνικό ακτινογραφίας του ψαριού φάνηκε αστείο τόσο στη διαγωνιζόμενη που πάλευε να βρει τα κόκαλα, όσο και στο Twitter.

Αυτός που δεν θα ενθουσιαστεί αν βρει κόκαλο όμως είναι ο Σωτήρης Κοντιζάς. Και το Twitter αυτό το γνωρίζει καλά.

Κάπως έτσι λοιπόν η Λύκα, τα κόκαλα, η Ελισάβετ και ο Σωτήρης Κοντιζάς έγιναν θέμα στο Twitter.