Η γενική συνέλευση εργαζομένων της «Αυγής» ομόφωνα αποφάσισε την υλοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη (18/1) και την έκδοση απεργιακού φύλλου με αίτημα να διατηρηθεί το καθημερινό της φύλλο και οι θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα, Νίκο Μορφονιό.

Την ίδια μέρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στήριξης και αλληλεγγύης στις 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, η συνέλευση των εργαζομένων «απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που έχει εκφράσει ήδη τη στήριξη και αλληλεγγύη του στον αγώνα για να παραμείνει ανοιχτή η ιστορική εφημερίδα της αριστεράς και του τόπου, που κλείνει φέτος τα 70 χρόνια ζωής».

Υπενθυμίζεται πως οι αποφάσεις για το μέλλον της εφημερίδας αναμένονται ενδεχομένως και εντός ημέρας από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο συνεδριάζει με αντικείμενο τα ΜΜΕ του κόμματος.

Όπως πληροφορείται το Newsbeast μέλη του οργάνου αυτού εκφράζουν εντόνως τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου. Το ενδεχόμενο αυτό κατήγγειλαν πρώτα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τόνισαν, άλλωστε, πως η «χρεωκοπία της εφημερίδας και η απαξίωση του δημοσιογραφικού της στίγματος έχει πρόσωπα και διευθύνσεις».

Η Κουμουνδούρου, από την πλευρά της, υποστήριξε πως η χαμηλή συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας που έθεσε σε ισχύ δε μπορεί να «διασφαλίσει την απαιτούμενη οικονομική εξυγίανση». «Και αν κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί άμεσα, τότε υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος ολικού κλεισίματος της Αυγής, όχι μόνο του καθημερινού φύλλου. Και όχι από επιλογή, αλλά από οριστικό οικονομικό αδιέξοδο», ανέφεραν πηγές του κόμματος σε χθεσινή τοποθέτησή τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.