Πέφτουν «κεφάλια» για το μαύρο της Digea

Η κυβέρνηση ζητεί παραιτήσεις στην ΕΕΤΤ


MEDIA
13:06
28/04/2015
Πέφτουν «κεφάλια» για το μαύρο της Digea
8
loading

Τις παραιτήσεις των μελών της Ολομέλειας της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το «μαύρο» στη Digea ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων έργων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι η πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.

Η λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, «είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον, να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Για να μην «μαυρίζουν» οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών».

Σημειώνει ότι: «με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και στη λειτουργία της ίδιας της DIGEA. Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στην στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως όμως ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA».

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει καταλήγοντας ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο για την λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Stanislav Staniskyj

  Αυτός νομίζει ότι η ΕΕΤΤ είναι πρότυπη υπηρεσία ή αρχή. Ανέκδοτο.

 2. avatar giannis

  Είναι γνωστή η ληστρική σύμβαση που έκανε ο Σαμαράς για τις ψηφιακές συχνότητες. Ολα τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν χαράτσι στην Ντιζεα. Φανταστείτε ποιος είναι από πίσω.

 3. avatar restos

  ΟΥΦ!!!! ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ) ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ......

  1. avatar Stanislav Staniskyj

   Υπάρχει και το off στο τηλεκοντρόλ. Μην τους παρακολουθείτε αν θέλετε την υγεία σας.

 4. avatar papaki128

  Σιγά μην φταίει και ο κυρ-Νίκος με το ψιλικατζίδικο απέναντι!!!! Τι φταίει η ΕΕΤΤ ρε άσχετε?
  Η ΕΕΤΤ κάνει κουμάντο στα εσωτερικά της Digea? Πλάκα μας κάνεις??? Επιτέλους ήμαρτον με την ασχετίλα των κυβερνώντων....

  1. avatar Stanislav Staniskyj

   Ο Βαρουφάκης φταίει.

  2. avatar Δεινόσαυρος

   Η ΕΕΤΤ δεν έχει άμεση ευθύνη αλλά όπως σωστά λέει "είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον, να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων".
   Η DIGEA από την άλλη είναι ιδιωτική εταιρία. Μπορεί ο υπουργός να ζητήσει την παραίτηση μελών ΔΣ ιδιωτικής εταιρίας; Όχι. Μπορεί βέβαια να καταγγείλει τη σύμβαση και να πάει στον επόμενο του διαγωνισμού (εάν προβλέπεται κάτι τέτοιο). Μέχρι τότε όμως από που θα εκπέμπει η τηλεόραση; Από το διάστημα;
   Αυτά είναι τα αρνητικά της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Υπάρχουν και θετικά, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

  3. avatar Mihalis78

   Ευκαιρία βρήκαν απλός να βολέψουν τους ημετέρους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει