Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω τη νύχτα της Πέμπτης (09/12) στον ΑΝΤ1. Ο αγαπημένος παρουσιαστή προχώρησε, μέσα σε όλα, σε μια εξομολόγηση ψυχής για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του. Τότε που για να χάσει κιλά ακολούθησε την συμβουλή να πάρει χάπια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω περάσει πολύ δύσκολα με τα κιλά μου. Ίσως η πιο δύσκολη στιγμή και η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου έχει να κάνει με την προσπάθεια να χάσω κιλά. Είναι κάτι που πραγματικά με πονάει και γι’ αυτό σοβαρεύω όταν το συζητάω. Ίσως να είχα μια πολύ κακή συνέχεια στη ζωή μου με αυτό που πήγα να κάνω. Όταν αφέθηκα και είπα στον εαυτό μου να φάει και να κάνει ότι θέλει, που δεν ξέρω για ποιο λόγο το αποφάσισα αυτό, μετά από ένα χρονικό διάστημα αποφάσισα να κάνω μια επέμβαση».

Η μάχη με τα κιλά

«Βρέθηκα σε έναν πλαστικό χειρουργό και μου είπε πως θα με βοηθήσει και θα μου δώσει ένα χάπι που θα μου κόψει την όρεξη. «Δεν θέλω όμως να πεις πουθενά ότι θα πάρεις αυτό το χάπι», μου είπε. Με αγχώνει λίγο είναι η αλήθεια. Το παίρνω από το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός μού το δίνει δύσκολα».

«Το παίρνω και αλλάζει η ζωή μου. Από τη μία πολύ θετικά γιατί σταματάω να τρώω και αρχίζω να χάνω κιλά αλλά από την άλλη είχα πάρα πολλά νεύρα. Με αποκορύφωμα μια νύχτα, εκεί που παίζαμε χαρτιά, γίνομαι πάρα πολύ επιθετικός , επικρατεί μια τρέλα και χάνω τον εαυτό μου… Επιθετικός με το να χτυπήσω έναν άνθρωπο! Φεύγω από εκεί, με σταματάνε οι άλλοι άνθρωποι που ήταν εκεί, μαλώνω στο δρόμο και φτάνω πάλι στο να χτυπήσω κάποιον πάρα πολύ. Ξημερώνω χωρίς να μπορώ να κοιμηθώ, φτάνω στο ραδιόφωνο, γίνομαι επιθετικός ακόμη και με την σύντροφο μου» συμπλήρωσε ο παρουσιαστής στο late night του ΑΝΤ1.

«Διαβάζοντας για αυτό το φάρμακο έπαθα σοκ! Το πετάω και είπα πως δεν με ενδιαφέρει πια να χάσω κιλά. Είναι η καταλυτική και στενάχωρη στιγμή που αφέθηκα. Λέω, αν είναι να κάνω κακό σε ανθρώπους που αγαπάω και να αλλάξει η ζωή μου για αυτό το πράγμα…Γι’ αυτό μετά έγινα και λίγο υπερβολικός στις αντιδράσεις όταν σχολιάζουν άνθρωπο με παραπάνω βάρος. Έλεγα, δεν ξέρετε τι έχει περάσει, πώς έχει φτάσει μέχρι εδώ. Είναι τρέλα. Γι’ αυτό σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν έστω και ένα παραπάνω κιλό και κάνουν αγώνα να το χάσουν».

Οι τραγικές σκέψεις

Ο παρουσιαστής σχεδόν ομολόγησε ότι στο απόγειο της επιτυχίας του πέρασαν από το μυαλό του τραγικές σκέψεις επειδή ένιωθε μόνος.

«Έπασχα από ανηδονία. Το ανακάλυψα κάνοντας ψυχοθεραπεία. Ενώ έκανα ένα τεράστιο αγώνα να κατακτήσω κάτι, όταν το κατακτούσα είχε τελειώσει για μένα. Και στην ερωτική μου ζωή. Ήταν ένα πράγμα που αντί να το απολαύσω και να το χαρώ δεν καταλάβαινα τι ζούσα. 17 χρονών βγήκα πρώτη φορά στην τηλεόραση. Έχω περισσότερα χρόνια στην τηλεόραση από ό,τι έχω ζήσει. Είμαι 47 και έχω 30 χρόνια στην τηλεόραση. Όλη μου η ζωή ήταν να προσέχω, να μην δώσω δικαίωμα, να μην μου πούνε κάτι. Υπήρξαν περίοδοι που την “άκουσα” πολύ ή λίγο» είπε και αναφέρθηκε στην εποχή που παρουσίαζε το «Πολύ την Κυριακή» στο Mega. Όταν ένας άνθρωπος στα 30 χρόνια τους βιώνει να είναι 25000 άνθρωποι μπροστά του σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ημέρα Πέμπτη, να βιώνει ένα παροξυσμό από κάτω, “Γρηγόρη σ’ αγαπάμε”– δεν είχα δουλέψει καθόλου τον εαυτό μου τότε- όταν τελείωσε αυτό το πάρτι και πήγα στο σπίτι ήμουν τελείως μόνος» δήλωσε και πρόσθεσε: «Οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου είναι τραγικές.

Το πρότυπο του αρσενικού

Για τα λάθη του παρελθόντος μίλησε επίσης ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον Νίκο, καθώς και την σημαντική δουλειά που επέλεξε να κάνει με τον εαυτό του. Μάλιστα, ο παρουσιαστής παραδέχθηκε πως έχει αδικήσει ανθρώπους που υπήρξαν στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ζήτησα βοήθεια από ειδικό για πολλά ψυχολογικά προβλήματα που έπρεπε να λύσω και να τα πετάξω από πάνω μου. Ευτυχώς πριν γίνω πατέρας. Ευτυχώς. Πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν, τους δικούς μου γονείς και τα λάθη που θεωρώ ότι έκαναν. Μέχρι τα 28 μεγαλώναμε όλοι εμείς με το πρότυπο του άνδρα, του αρσενικού, του πολύ βαρύ. Μην τυχόν και δεν ήσουν αρσενικό, μην τυχόν και δεν περπατούσες με ανοιχτά τα πόδια, μην τυχόν και μάθαινε κανείς ότι δεν ήσουν έτσι… Μεγαλώνοντας λοιπόν με το πρότυπο να μην στεναχωρήσεις τον πατέρα σου, την κοινωνία και ότι εσύ είσαι άμεμπτος, κάνεις τεράστια λάθη γιατί δεν βλέπεις την αλήθεια δίπλα σου και δεν δικαιώνεις ανθρώπους. Αδικείς ανθρώπους».

«Τώρα τελευταία ζήτησα πολλά συγνώμη από ανθρώπους που αδικούσα, όχι γιατί το ήθελα αλλά γιατί ήταν στο DNA μου να τους αδικώ. Μερίδες ανθρώπων που, επειδή δεν ήταν τόσο πολύ – όπως πίστευα εγώ – αντρουά, δεν ήταν του γούστου μου. Όταν συνειδητοποιείς, συγνώμη για την λέξη, ότι κάνεις τόσες μ@λ@κίες στην ζωή σου ακυρώνοντας ανθρώπους χωρίς να το καταλαβαίνεις, γυρνάς πίσω και ζητάς συγνώμη. Κάνω τώρα μια τεράστια δουλειά για να βγάλω εκείνον τον Γρηγόρη, που όμως δεν φταίει γιατί έτσι σφυριλατήθηκε».

Η σχέση του με τις γυναίκες

«Βεβαίως αυτό επηρέασε και τις σχέσεις με τις γυναίκες. Αδίκησα πάρα πολύ γυναίκες που ίσως να ήταν πολύ σημαντικές στη ζωή μου αλλά δεν μπορούσα να τις εκτιμήσω» συμπλήρωσε ο παρουσιαστής στη βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1. «Ακόμα έχω τεράστιο θέμα και πρέπει να κάνω πάρα πολύ δουλειά. Κάνω δουλειά κάθε μέρα για να μάθω να αγαπάω και προσπαθώ να μάθω να ακούω τον συνάνθρωπο μου».

Είχα μια τοποθέτηση ότι αφού κανείς δεν σε αγαπάει δεν μπορείς να δώσεις αγάπη» είπε.

«Είμαι γαμοφοβικός» ομολόγησε ο παρουσιαστής, «ενώ τα πάω τόσο καλά με τη θρησκεία, με τον γάμο έχω τεράστια θέματα. Ακόμα και με τη μητέρα του Αναστάση έκανα σύμφωνο συμβίωσης».

«Απατούσα πάρα πολύ. Οι σχέσεις μου ήταν μικρές. Μέχρι τα 30 μου δεν μπορούσα να μείνω σε μία σχέση. Ήμουν ένα δύο μήνες σε σχέση και κουραζόμουν και έμπαινα στη διαδικασία να απατήσω και πολύ γρήγορα να τελειώσει γιατί πλέον δεν ήμουν συνεπής σε αυτό που έπρεπε να κάνω» ανέφερε και στη συνέχεια:

«Μετά τα 40 μου αλλάζει όλο γιατί κατάλαβα ότι το να απατάς δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα στον ίδιο σου τον εαυτό, είσαι δυστυχισμένος, ζεις μια κόλαση. Το μόνο που σίγουρα δεν έκανα είναι δεν μπορούσα ποτέ να πω σε μια γυναίκα “σ’ αγαπώ” και την ίδια περίοδο να το πω σε μια άλλη. Όταν άρχισα να φεύγω από μία γυναίκα έφευγα ολοκληρωτικά. Πολλές φορές δεν έβρισκα τη δύναμη να πω “τέλος”» υπογράμμισε.

Για την τωρινή του σύντροφο, Νάνσυ Αντωνίου τοποθετήθηκε:

«Έκατσε πάρα πολύ ωραία και δεν μας ενόχλησε καθόλου που δουλεύουμε μαζί. Είναι μια υπέροχη γυναίκα. Μου έλυσε και αυτό το περίφημο θέμα αν η καθημερινότητα μπορεί να είναι κακό».