Ο Γιάννης Μπούτος ήταν η τελευταία αποχώρηση της περασμένης εβδομάδας από το GNTM 4, όμως οι υπόλοιποι 12 διεκδικητές του τίτλου του GNTM 4 συνέχισαν την Δευτέρα (15/11) ακάθεκτοι προς την τελική δεκάδα.

Το ταρακούνημα στην παρέα των ‘quadrifoglio’ και η επιτυχία του Κωνσταντίνου Τσαγκάρη, ήταν τα θέματα συζήτησης, που κυριαρχούσαν τη νέα μέρα στο σπίτι, ώσπου απρόσμενοι επισκέπτες έκαναν την εμφάνιση τους. Ο λόγος για τη Ζενεβιέβ Μαζαρί και τη φωτογράφο Βικτώρια Ξεύγενου, που έδωσαν το ζωντανό reference του επόμενου challenge επιβράβευσης.

Με αφορμή την καραντίνα και το πόσο «ένα» γίναμε με τα έπιπλά μας, η φωτογραφική καμπάνια στο στούντιο ζήτησε από τα μοντέλα να επιδοθούν σε ευφάνταστες, περίεργες πόζες, σε σχέση με διαφορετικά design έπιπλα. Τα παιδιά έκαναν τα πάντα για να… «λιώσουν» με χάρη και σωστή έκφραση πάνω στα props, καθώς το έπαθλο επρόκειτο να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον νικητή.

Συγκεκριμένα το μοντέλο που θα κέρδιζε θα είχε την ευκαιρία να εξαιρεθεί από το disavantage που θα έδινε ο Κωνσταντίνος στην φωτογράφιση της εβδομάδας, μιας και ήταν ο παίκτης που στο προηγούμενο πλατό είχε πάρει την καλύτερη φωτογραφία.

Τελικά, το μοντέλο που κέρδισε δεν ήταν άλλο από την Ιωάννα, ένα από τα παιδιά που επέστρεψαν στο σπίτι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επόμενη μέρα έφερε συζητήσεις περί στρατηγικής, αλλά και φρέσκο μήνυμα για τη νέα δοκιμασία αποχώρησης. «Ο κύκλος του modelling πρέπει να τετραγωνιστεί» με βάση τις αινιγματικές οδηγίες του Άγγελου Μπράτη. Με αυτό κατά νου, τα μοντέλα συνάντησαν στο στούντιο τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, τον Γιώργο Καράβα και τον φωτογράφο Xander Romanov, μπροστά από έναν κύβο, που ίπτατο στα 2 μέτρα!

Αυτό θα ήταν και το σετ για το weird posing, που ζητούσε η φωτογράφηση, καθώς η κατασκευή περιστρεφόταν συνεχώς. Οι ανορθόδοξες γραμμές έπρεπε να συνδυαστούν με την ήρεμη έκφραση, με την ανισορροπία να λειτουργεί άλλοτε ως σύμμαχος και άλλοτε ως εχθρός. Ο Κωνσταντίνος, ως νικητής του τελευταίου πλατό, κλήθηκε να δώσει τα μειονεκτήματα, που «παίζουν» με τους κανόνες του χωροχρόνου, αλλά και με τις προσωπικές σχέσεις στον διαγωνισμό.

Ο παίκτης αποφάσισε να δώσει το disavantage στην Κυβέλη και την Ειρήνη, δύο κορίτσια με τα οποία δεν έχει καθόλου καλή σχέση. Τα κορίτσια θα είχαν λιγότερο χρόνο για να φωτογραφηθούν ενώ το τετράγωνο θα γύριζε πιο γρήγορα. Το Twitter σκιάχτηκε με τη δοκιμασία.

Οι σχέσεις τώρα των παικτών στο σπίτι του GNTM 4 είναι εξαιρετικά διαταραγμένες, κάτι που φαίνεται βέβαια και καθημερινά στα επεισόδια που προβάλλονται. Και μπορεί να υπάρχουν έρωτες ανάμεσα στους παίκτες, ωστόσο υπάρχουν και μεγάλες αντιπάθειες.

Μία τέτοια είναι η αντιπάθεια του Θάνου για τον Ναπολέοντα. Ο Θάνος μάλιστα, στο επεισόδιο της Δευτέρας (15/11) δε δίστασε να πετάξει ένα «καρφί» για τον συμπαίκτη του με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε κατά την ανάθεση της φωτογράφισης.

Το… καρφί του Θάνου για τον Ναπολέοντα

«Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Δεν μου αρέσει ο Ναπολέων, δεν μου αρέσει, μου βγάζει μία αρνητικούρα, μία θολούρα, βαριέμαι», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος.

Ποιοι κατάφεραν να προσαρμοστούν με χάρη στο κινούμενο σετ και ποιοι δυσκολεύτηκαν να συγχρονίσουν όλα τα ζητούμενα σε ένα «κλικ»;

Η Αγάπη, χωρίς να έχει κάποιο disavantage, ήταν η τελευταία παίκτρια που φωτογραφήθηκε και ενώ ετοιμαζόταν να κάνει μία πολύ ιδιαίτερη πόζα, το τετράγωνο γύρισε και εκείνη έπεσε.

Η Ζενεβιέβ τρόμαξε πάρα πολύ και έτσι πέταξε μερικά γαλλικά, ενώ ο Γιώργος Καράβας πήγε αμέσως να δει αν έχει χτυπήσει. Ευτυχώς η Αγάπη ήταν μία χαρά και συνέχισε τη φωτογράφισή της χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι απαντήσεις για τα αποτελέσματα της δοκιμασίας δόθηκαν στο νέο πλατό, όπου οι τέσσερις κριτές, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελος Μπράτης, Δημήτρης Σκουλός, υποδέχτηκαν τα top models για την τελική ετυμηγορία.

Εκεί έγινε λόγος για το lockdown, που ενέπνευσε και τις δύο δοκιμασίες, που είχαν προηγηθεί, ενώ ταυτόχρονα κρ΄θηκαν και τα αποτελέσματα των μοντέλων, που σε γενικές γραμμές ενθουσίασαν. Για κάποιον όμως ο fashion εγκλεισμός φάνηκε να τον περιορίζει τόσο ώστε το «κλικ» του να αποβεί μοιραίο και να χαθεί για πάντα από το διαγωνιστικό πλαίσιο του GNTM 4.

Την καλύτερη φωτογραφία είχε ο Ναπολέων και στο bottom 2 βρέθηκαν ο Ντίνος και η Ιωάννα. Η δεύτερη ήταν τελικώς και αυτή που αποχώρησε.

«Ξέρω ότι αξίζω, αλλά μερικές φορές είναι που το ξεχνάω, και εκεί είναι που τα χάνω. Δεν με ξέρουν όσο τους υπόλοιπους, αλλά ξέρω ότι με πιστεύουν πολύ και μου είπαν πολύ όμορφα λόγια. Από εκεί που την πρώτη φορά έφυγα 20ή τώρα φεύγω 10η. Είμαι το πιο badass μοντέλο του GNTM γιατί μπήκα, έφυγα, έκανα διακοπές, επέστρεψα, έκανα μία μίνι… αίσθηση και έφυγα ξανά με υπόκλιση» είπε με χιούμορ η Ιωάννα στην κάμερα του διαγωνισμού.