Η αποχώρηση του Αιμιλιανού Κλαβιανού στο GNTM 4 της Δευτέρας, έδωσε το βήμα σε 9 μοντέλα να προκριθούν στην επόμενη διαγωνιστική φάση. Το top9 είναι ένας λόγος για γιορτή και ο Γιώργος Καράβας έφτασε στο σπίτι του GNTM 4 στο επεισόδιο της Τρίτης (09/11) με σκοπό να οργανώσουν όλοι μαζί ένα επίσημο δείπνο επιβράβευσης.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου συνάντησε τον Alex Babahmadi, παγκόσμιο επικεφαλής επικοινωνίας του Elite World Group, για ένα ιδιαίτερο casting: αυτό των επιστροφών. 10 μοντέλα, που είχαν αποχωρήσει από τον διαγωνισμό, επισκέφτηκαν το πλατό προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον σημαντικό καλεσμένο και να διεκδικήσουν μια 2η ευκαιρία. Ο Alex, πήρε τις αποφάσεις του και τις «σέρβιρε» ως επιδόρπιο στο δείπνο της βίλας, όπου την επισκέφτηκε μαζί με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί. Η επανένωση παλιών και νέων διαγωνιζόμενων διατήρησε για λίγο τη διάθεση γιορτής, η οποία σύντομα άλλαξε στη σκέψη ότι η πορεία προς τον στόχο πήρε μια μικρή παράταση.

Το επόμενο πρωί, βρήκε τους πάντες σε μια διαδικασία «πέψης» της νέας πραγματικότητας, ώσπου το μήνυμα της Ζενεβιέβ Μαζαρί ήρθε για να επαναφέρει τη διαγωνιστική «όρεξη». Πασαρέλα, ρυθμός και έντονες πόζες ήταν οι λέξεις κλειδιά της δοκιμασίας αποχώρησης, που ακολούθησε και που ήθελε τα μοντέλα πρωταγωνιστές στο fashion show του σχεδιαστή Απόστολου Μητρόπουλου. Τι δίνει όμως ατμόσφαιρα πάρτι; Η εκρηκτική παρουσία της super star Ελένης Φουρέιρα, που με το live performance της συνόδευσε τα μοντέλα στο catwalk και έβαλε… φωτιά στην σκηνή και το Twitter.

Με το μότο του σχεδιαστή να είναι η ελευθερία της έκφρασης, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αναδείξουν τα ρούχα με την προσωπικότητα και τον δυναμισμό τους, τόσο με το περπάτημα, όσο και με τις πόζες τους στο φακό του Mike Tsitas. Οι αγαπημένες επιτυχίες της Ελένης Φουρέιρα ξεσήκωσαν τους κριτές, που παρακολουθούσαν αυτό το fashion υπερθέαμα, ενώ τα μειονεκτήματα, που έδωσε η Όλγα Ντάλλα, ως νικήτρια της τελευταίας δοκιμασίας, ανεβάσαν τη θερμοκρασία on stage.

Τα μοντέλα, στα οποία έδωσε η Όλγα το μειονέκτημα, σύμφωνα με το οποίο θα είχαν 10 δευτερόλεπτα πάνω στην πασαρέλα και όχι 20 ήταν ο Ναπολέων και η Κυβέλη.

Με το κλίμα μουδιασμένο, ξεκίνησε ένα ακόμα πλατό ετυμηγορίας. Οι φαντασμαγορικές φωτογραφίες των μοντέλων δίπλα σε μία super star και τα ζητούμενα του concept, έφεραν σε αντιπαράθεση τους τέσσερις κριτές, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελο Μπράτη, Δημήτρη Σκουλό και οδήγησαν σε ένα απρόβλεπτο bottom 2.

Ένταση μεταξύ των κριτών – Έξαλλη η Ισμήνη

Και μιας ο λόγος για την ένταση μεταξύ των κριτών, αφορμή στάθηκε η φωτογραφία της Όλγας στο GNTM 4, αφού δίχασε το αποτέλεσμά της κι η κριτική επιτροπή συγκρούστηκε.

Η κριτική επιτροπή είχε έντονη αντιπαράθεση με την Ζενεβιέβ Μαζαρί να υποστηρίζει ότι η Όλγα εκτέλεσε όσα έχει πει ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος, ενώ η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου ισχυρίστηκε ότι δεν κοιτά ούτε λίγο προς την κάμερα και χάνεται όλο το νόημα. Η επιτροπή χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα με την Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Άγγελο Μπράτη να είναι από την μία πλευρά, ενώ από την άλλη ο Δημήτρης Σκουλός κι η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο η τελευταία ξέσπασε καθώς ένιωθε να την πνίγει το δίκιο κι είπε σε έντονο ύφος: «Δεν λέω ότι είναι κακή η εικόνα της για όνομα του Θεού. Δηλαδή αν κάποιος έχει μια άλλη άποψη, να μην τον ακούσουμε ποτέ. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα πια. Εγώ δεν μπορώ να πω την άποψή μου; Θα μπορούσε να κοιτάζει έστω και λίγο τον φακό. Ε αμάν πια».

Λίγο πριν την ανακοίνωση για το μοντέλο που θα εγκατέλειπε τη βίλα ο Κωνσταντίνος και η Κυβέλη είχαν τις δύο καλύτερες φωτογραφίες και ο πρώτος κέρδισε τελικώς τη… δουλειά.

Στο bottom 3 βρέθηκαν ο Στυλιανός, ο Ναπολέων και ο Γιάννης.

Η τελική απόφαση έφερε μεγάλη φόρτιση, σε μια από τις πιο συγκινητικές αποχωρήσεις της σεζόν.

Ο Ναπολέων και ο Γιάννης έμειναν στις τελευταίες δύο θέσεις και ο πρώτος ζήτησε ακόμη και αν είναι αυτός που θα έπαιρνε την φωτογραφία, να παραχωρήσει τη θέση του στον διαγωνισμό στον Γιάννη, γιατί αυτό που έχει περισσότερο ο συμπαίκτης του είναι η ενέργεια που χρειάζεται αυτό το ριάλιτι.

Ο Γιάννης από την άλλη δεν δεχόταν αυτή την… παραχώρηση και ήταν αυτός που δεν έλαβε φωτογραφία και τελικώς το μοντέλο που αποχώρησε από το ριάλιτι. Ο Ναπολέων στο άκουσμα της απόφασης των κριτών επέμενε να φύγει εκείνος, ξαναρώτησε την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου αν γίνεται να παραχωρήσει τη θέση του στον Γιάννη, αλλά η κριτής του είπε «όχι».

Και ο Γιάννης από τη πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο, να μείνει στον διαγωνισμό χωρίς να το αξίζει. Όλοι ξέσπασαν σε κλάματα στο πλατό, ακόμη και οι δύο κυρίες της κριτικής επιτροπής και όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη. «Θα μου λείψουν όλοι θέλω να τους πάρω μια μεγάλη αγκαλιά» είπε ο ίδιος κλαίγοντας.