Η δεύτερη φάσης της διαδικασίας των επιστροφών στο MasterChef 5 ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης.

Μια διαδικασία για την οποία βγήκαν μαχαίρια. Όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά αφού τα μαχαίρια που θα επιλέξουν οι παίκτες θα καθορίσει και την σειρά με την οποία θα διαλέξουν με ποιον θαμονομαχήσουν.

Οι εννέα παίκτες που βρίσκονται στο MasterChef θα λύσουν τις διαφορές τους με τους έξι που θέλουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, στην κουζίνα.

Οι κριτές του MasterChef ανακοίνωσαν πως οι έξι παίκτες που διεκδικούν τη θέση τους στο MasterChef, θα διαλέξουν από τους εννιά που είναι ήδη μέσα, εκείνον με τον οποίο θα μονομαχήσουν.

Εκείνος με τη σειρά του, θα διαλέξει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν στη μονομαχία τους αλλά και τον χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους. 

Ο υποψήφιος μάγειρας ο οποίος θα δημιουργήσει το καλύτερο πιάτο, θα πάρει στα χέρια του την πολυπόθητη λευκή ποδιά και θα ανέβει στον εξώστη όντας ασφαλής καθώς ή θα έχει κερδίσει τη θέση του στο Masterchef ή θα την έχει διατηρήσει.

Οι ηττημένοι των μονομαχιών θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία. Την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν τη θέση τους στο παιχνίδι.

Οι τρεις παίκτες εκ των εννέα που είναι ήδη μέσα, που δε θα προκληθούν από κάποιον από την εξάδα που διεκδικεί επιστροφή, θα ανέβουν ασφαλείς στον εξώστη.