Ένα σούπερ καινοτόμο πρωτάθλημα τριάθλου, με γρήγορη και ελκυστική μορφή διεξαγωγής, θα φιλοξενηθεί φέτος στα κανάλια Novasports! Η διοργάνωση χωρίζεται σε δύο φάσεις, με την πρώτη να ξεκινά τον Μάρτιο στο Λονδίνο και συγκεκριμένα το Σάββατο 27/3 στις 17:00, σε μετάδοση από το Novasports1HD σε περιγραφή του Διονύση Στρούμπου και μετά στο Ρότερνταμ (18/4). Η συνέχεια της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με τη σειρά SLT Championship Series να οδηγεί στον τίτλο του πρωταθλητή στις παρακάτω ημερομηνίες και τοποθεσίες: Λονδίνο (4/9), Μόναχο (12/9), Τζέρσεϊ-Βρετανία (18/9), Μαλιμπού (25/9) και Νέομ-Σαουδική Αραβία(30/10).

Με στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή, οι αθλητές θα ταξιδέψουν σε επτά διαφορετικούς προορισμούς ανά την υφήλιο. Κάθε αγώνας περιλαμβάνει τα τρία συστατικά του τριάθλου, κολύμβηση, ποδήλατο και τρέξιμο, με ειδικούς κανόνες που σκοπό έχουν να δοκιμάσουν την αντοχή, την ευστροφία και την επιμονή των αθλητών. Τα τρία στάδια των αγώνων πραγματοποιούνται μέσα σε 45 λεπτά με αποτέλεσμα οι κούρσες να γίνονται ακόμη πιο θεαματικές, με μεγαλύτερο ανταγωνισμό και απρόβλεπτη εξέλιξη

Στη σειρά SLT Arena Games ο «στίβος μάχης» συνδυάζει πραγματικά και εικονικά αγωνίσματα. Οι αθλητές ολοκληρώνουν τρεις γύρους δράσης με την κολύμβηση (200μ.) να πραγματοποιείται σε μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων ενώ το ποδήλατο (3Km) και το τρέξιμο (1Km) να γίνονται με στατικό εξοπλισμό αλλά σε εικονικό περιβάλλον παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες δεδομένων όλων των συναθλητών. Στις συμμετοχές έχουν ήδη επιβεβαιώσει μεγάλα ονόματα του τριάθλου όπως οι Βρετανοί Jonathan Brownlee, Alex Yee και Georgia Taylor-Brown με στόχο να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις επιδόσεις τους πριν την Ολυμπιάδα.