Το «Bridgerton« είναι μία δραματική σειρά παραγωγής του Netflix, που εκτυλίσσεται στο 19ο αιώνα. Αποτελείται από οχτώ επεισόδια διάρκειας μίας περίπου ώρας αλλά κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να το δει σε οχτώ ώρες, καθώς σε κρατάει στον καναπέ μέχρι το φινάλε.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Chris Van Dusen (Scandal), ενώ παραγωγός είναι η γνωστή για την παρουσίαση δυναμικών γυναικών και την εκδήλωση των πολιτικών της απόψεων, Shonda Rhimes, δημιουργός του «Grey’s Anatomy» και του «Scandal».

Το Bridgerton αποτελεί μεταφορά των best-seller βιβλίων της Julia Quinn, η οποία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς η σύγχρονη Jane Austen, συγγραφέας του εξαιρετικού «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Λίγα λόγια για τη σειρά

Το 1813 η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Bridgerton, Daphne (Phoebe Dynevor- “Snatch”) κάνει το ντεμπούτο της στους χορούς της Λονδρέζικης αριστοκρατίας με στόχο την αποκατάσταση της από ένα πλούσιο γαμπρό. Ο πατέρας της έχει πεθάνει αφήνοντας τον πρωτότοκο αδερφό της, Anthony (Jonathan Bailey- “Broadchurch”), υπεύθυνο να αποκαταστήσει όλες τις κόρες της οικογένειας.

Ωστόσο, ο Anthony φαίνεται να δυσκολεύεται και η Daphne αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της με τη βοήθεια του νεαρού δούκα Simon Basset (Rege-Jean Page, “For the people”). Παράλληλα, η γειτονική οικογένεια Featherington πασχίζει με χρήματα ή χωρίς να πετύχει επίσης αξιόλογους γάμους για τις κόρες τους και τη συγγενή τους, δεσποινίς Marina Thompson, η οποία κρύβει ένα μυστικό που είναι ικανό να καταστρέψει όλη την οικογένεια.

Upper East Siders μαζευτείτε, δεν σας μιλάει το Gossip Girl, αλλά η Λαίδη Whistledown, η συγγραφέας μίας σκανδαλοθηρικής στήλης για την καλή κοινωνία, που φαίνεται να ξέρει όλα τα μυστικά των οικογενειών και είναι έτοιμη να τα αποκαλύψει!

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Χρώμα, χρώμα και χρώμα! Αρχικά, τα κοστούμια και τα σκηνικά δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό φόντο για να παρουσιαστούν οι ζωές των δύο οικογενειών και είναι αντιπροσωπευτικά της εποχής.

Η Shonda Rhimes κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια να εντάξει τους έγχρωμους στα αριστοκρατικά σαλόνια της εποχής και να κάνει κοινωνικά σχόλια σχετικά με τις ανισότητες, το body shaming, το φεμινισμό και τις γυναίκες που θέλουν να χαράσσουν το δικό τους μέλλον ανεξάρτητα από το τι επιβάλλει η εποχή και οι γονείς τους. Δεν τα καταφέρνει, βέβαια, το ίδιο χαρισματικά σε όλες τις περιπτώσεις και αρκετές φορές το αποτέλεσμα ξενίζει.

Οι ερμηνείες όλου του cast είναι αξιόλογες, αν και την παράσταση κλέβει η χαρακτηριστική φωνή της Julie Andrews (“Μαίρη Πόπινς”, “Το ημερολόγιο μίας πριγκίπισσας”) στις αναγνώσεις των σκανδάλων της καλής κοινωνίας ως Lady Whistledown.

Όσον αφορά τη μουσική, την πρώτη φορά αναρωτήθηκα αν με γελούν τα αυτιά μου. Αλλά όχι, όντως η σειρά ντύνει τα καρέ της με χορογραφίες σε διασκευές κλασικού στυλ και ενορχήστρωσης γνωστών τραγουδιών της Ariana Grande, Billie Eilish, Maroon 5 και πολλών ακόμα.

Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, το What’s on Netflix αποκάλυψε ότι είχαν προγραμματιστεί τα γυρίσματα της 2ης σεζόν για τον Ιούλιο του 2020, κάτι που δεν έγινε βέβαια εξαιτίας της πανδημίας. Πάντως η αποδοχή της σειράς από τον κόσμο φαίνεται ότι θα της ανοίξει το δρόμο και για 2η σεζόν, που δύσκολα θα προβληθεί πριν το 2022.

Αξίζει την πρώτη θέση των trends στο Netflix;

Δεν θα χαρακτήριζα τη σειρά ως αριστούργημα, αλλά ως μία ωραία ευκαιρία για binge watching, αφού περιλαμβάνει τα 3 σημαντικά συστατικά, σκάνδαλα – πολύ σεξ – και μία έκπληξη για το φινάλε.